A u junu, živela sloboda...

Autor: Boris Jovanović
nedelja 06.01.2013.
11:04
Izvor: Sportske.net

Da Partizan i Zvezda ne mogu da prodaju igrače javna je tajna, tačnije ozbiljne fudbalske zemlje su uglavnom zatvorene za naše fudbalere. Zbog toga se dešava nesvakidašnja situacija da čekaju da igračima isteknu ugovori...

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Nekada nije bilo tako u Srbiji, ali sada je igrač na neki način teret. Van naših granica veliki klubovi ne dozvoljavaju da fudbaleri uđu u poslednju godinu ugovora, kako im vrednost ne bi pala, dok u Srbiji odlaze kao slobodni igrači, često i zbog toga jer nemaju ponuda da promene sredinu.

Naredni jun biće karakterističan, jedan broj igrača iz naših najvećih klubova biće slobodan bez obeštećenja. To će im malo olakšati potragu za novom sredinom jer nema obeštećenja.

Tako na primer u Zvezdi Kadu od koga se očekivali da unese u kasu oko milion evra ima ugovor do juna, baš kao i kapiten Mikić. Još neki igrači na pozajmici će postati slobodni što je za crveno-bele olakšanje, ali sa druge strane bez obeštećenja može da ode i talentovani Simić.

Doduše neki igrači su produžili ugovor letos, šest meseci pre isteka starog, Mijailović je potpisao novu obavezu, što je sjajan gest prema klubu koji ga je afirmisao. Tom prilikom je dogovoreno da klauzula bude 2 miliona evra. Na "Marakani" su očekivali da će stići ponude kojih za sada nema.

U Partizanu će slobodni biti bekovi Miljković i Lazevski koji su dugo u klubu, ali ni za njih nema ponuda. Nije ih ni bilo, a sada je teško očekivati da neko plati obeštećenje, ako je zainteresovan za igrače, pošto su u junu slobodni. Ista situacija je sa Kamarom, čiji je kvalitet Partizan propustio koliko - toliko da unovči.

U Vojvodini je otišao Mojsov bez obeštećenja, bio je na ledu tokom jeseni jer je odbio da produži ugovor, a obaveza je istekla i Vulićeviću. Kapiten još nije našao klub, razočarani predsednik Butorović je smenio kompletno klupsko rukovodstvo jer od Vulićevića klub neće prihodovati ni žutu banku.

Novi problem bi mogao da bude Abu Oumaru, za njega ima interesenata, ali će i on biti slobodan u junu.

Svi napred pomenuti igrači su slobodni da pregovaraju sa drugim klubovima šest meseci pre isteka ugovora, što znači da u ovom trenutku imaju pravo da eventualno ugovore transfer u novi klub u narednoj sezoni.

Ali, i to nije lako, Mojsov koji je bio slobodan, reprezentativac je Makedonije, pominjan je svojevremeno kao pojačanje velikih ruskih klubova, na kraju je otišao u Bugarsku i to za 50 000 evra na ruke i mesečnu platu, ukupno bi sezonu trebalo da igra za oko 250 000 evra. Za naše uslove to nije malo, ali svejedno, pokazuje da je vreme nekih ozbiljnih transfera za JSL samo lepa prošlost.

Ne propustite