ABA - Bura u 'Jezeru', Krka 'lek' za Vujoševića

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 11.01.2014.
11:29
Izvor: Sportske.net

Šesnaesto kolo regionalne košarkaške lige donosi nam još jedan srpski derbi dva tima koja nastupaju u Last 32 rundi Evrokupa. Partizan će u nedelju dočekati Krku sa oporavljenim Duškom Vujoševićem na klupi.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

U petak je duelom Solnoka i Cibone počelo 16. kolo ligaškog dela ABA lige. Zagrepčani su u završnici susreta uspeli da se domognu trijumfa a junak meča bio je Dario Šarić.

Subota je rezervisana za četiri susreta među kojima je i apsolutni derbi kola koji se igra u kragujevačkom "Jezeru".

Košarkaši Radničkog dočekuju lidera na tabeli, ekipu Crvene zvezde Telekom, kola je vezala tri trijumfa u ABA ligi a tome je dodala i pobedu u prvom kolu Last 32 runde Evrokupa.

Izabranici Miroslava Nikolića u meč ulaze nakon startnog poraza od Himika u Last 32 rundi Evrokupa ali i mučenja na aerodromu u Ukrajini usled odlaganja leta za Beograd zbog magle.

Nakon 16 sati "mrcvarenja" Kragujevčani su stigli kući ali nema sumnje da će putašestvije iz Ukrajine uticati na spremnost domaćih na večerašnjem susretu.

Od ostalih utakmica koje se igraju u subotu može se izdvojiti okršaj hrvatskih ekipa u Zagrebu. Cedevita dočekuje Zadar a interesantan meč treba očekivati i u Podgorici gde Budućnost čeka MZT iz Skoplja.

Zavesa na 16. kolo biće supštena u nedelju kada na teren izlaze još tri srpska tima. Igokea i Mega Vizura međusobno će odmeriti snage u Laktašima a gostujući sastav pokušaće da prekine niz od tri uzastopna poraza.

Poslednji meč 16. kola igra se u hali "Pionir" gde aktuelni šampion ABA lige dočekuje šampiona Slovenije.

Partizan u susret ulazi nakon neugodnog poraza od Bajerna u TOP 16 fazi Evrolige ali će crno-beli motiv za trijumf pronaći u činjenici da se na klupu vraća Duško Vujošević.

Strateg Partizana posle dve nedelje "bolovanja" ponovo uzima dizgine u svoje ruke a duel sa Krkom Vujošević je opisao kao pravi lek za probleme sa kojima se susreo.

Parovi i tabela 16. kola ABA lige:


petak
Solnok: Solnok - Cibona 63:64

subota
Ljubljana: Olimpija - Široki 17.00
Kragujevac: Radnički - Crvena zvezda Telekom 19.00
Zagreb: Cedevita - Zadar 21.00
Podgorica: Budućnost - MZT Skoplje 21.00

nedelja
Laktaši: Igokea - Mega Vizura 17.00
Beograd: Partizan - Krka 19.30

Tabela

Ne propustite