ABA F4 - Poseta slaba, Zvezda zaradila 65.000 evra!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 29.04.2014.
15:04
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom prihodovao je nešto više od 65.000 evra od organizacije fajnal-fora ABA Lige koji se može smatrati neuspelim u pogledu posete.

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Završni turnir ABA Lige nije doneo očekivane rezultate za srpske klubove koji su eliminacijom u polufinalu ostali bez direktnog plasmana u Evroligu i šanse da se bore za trofej.

Činjenica da su dva hrvatska kluba igrala finale u sred Beograda doprinela je da "KombankArena" ostane prazna u nedelju uveče a ni poseta na polufinalnim utakmicama nije bila tako velika kako su organizatori očekivali.

U četvrtak je u "Arenu" došlo blizu 8.000 navijača, dok je drugi polufinalni meč između Partizana i Cedevite posmatralo oko 14.000 navijača pa ukupna poseta završnog turnira ne premašuje 23.000 ljubitelja košarke.

U takvoj situaciji postavlja se pitanje koliko se Zvezdi isplatila organizacija završnog turnira jer je samo za kotizaciju plaćeno 125.000 evra, ali izgleda da su crveno-beli uspeli da prihoduju i u datim okolnostima.

Nebojša Čović rekao je da je Zvezda dobila sve pohvale za organizaciju završnog turnira, da nije bio nijedan loš komentar i istakao da je prihod bio 22.400.000 dinara, a kotizacija 125.000 evra.

Zvezda je za svoju polufinalnu utakmicu prodala 6.434 ulaznice, a Čović je rekao da razume nedolazak navijača.

"Navijači su pratili regionalu ligu na početku, a onda su doživeli neispunjavanje obećanja ranijih uprava. Mi smo to nasledili i dovoljno je da svi shvatimo ko je sada kažnjen. Bio sam razočaran što nisu napunili Arenu, naučili smo lekciju i očekujem još veći stepen zvezdaške odgovornosti", rekao je Čović.

Kada se prihod od 22.400.000 dinra pretvori u evre dolazi se do sume od oko 190.000. Oduzimanjem novca plaćenog za kotizaciju ispada da je Zvezda zradila oko 65.000 evra od organizacije završnog turnira ABA Lige.

Ne propustite