ABA - Hrvatski klubovi spremaju "osvetu"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 21.06.2013.
20:54
Izvor: Sportske.net

Nakon debakla koji su Hrvati doživeli u minuloj sezoni u ABA ligi, klubovi iz Zagreba "zasukali su rukave" i krenuli u pripremanje "osvete" srpskim timovima.

ABA liga
ABA liga

Povezane vesti

Sezona u ABA ligi koju će hrvatski klubovi želeti što pre da zaborave iznedrila je dominaciju srpskih ekipa koje su svim ostalim timovima ostavile "mrvice".

Zbog toga Cedevita i Cibona tokom leta kreću u renoviranje ekipa a kamen temeljac oba tima postavila su dovođenjem dvojice iskusnih stručnjaka.

Cibona je nedavno promovisala novog trenera, iskusnog Nevena Spahiju, a pominje se mogućnost dovođenja nekoliko iskusnih košarkaša koji bi doprineli boljem učinku u regionalnoj ligi naredne sezone.

Za sličan put odlučila se i Cedevita koja je doživela fijasko u prethodnoj sezoni. Mnogo novca je uloženo na dovođenje vrhunskih igrača a rezultati su u potpunosti izostali.

Danas je taj klub promovisao novog trenera, selektora hrvatske reprezentacije, Jasmina Repešu, koji je u prethodnoj sezoni sedeo na klupi Malage.

Hrvatska će u predstojećoj sezoni imati tri predstavnika u ABA ligi jer je jedno mesto izgubila usled očajnih rezultata u prethodnoj sezoni timova koji su se takmičili na Jadranu.

Ne propustite