ABA - Igokea u Evrokupu, Široki ispao iz lige!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 30.03.2014.
19:19
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Igokee savladali su Široki u Laktašima i tako izborili plasman u Evrokup ali i obezbedili sebi sigurno mesto u narednoj sezoni ABA lige jer je njihov nacionalni rival ispao iz iste usled današnjeg poraza i pobede Zadra nad Olimpijom.

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Sva pitanja koja su se rešavala na terenu u ligaškom delu sezone ABA lige arhivirana su mečevima u Laktašima i Zadru.

Iako do kraja ligaškog dela sezone ostaje da se odigraju još dve utakmice, pobedom Igokee nad Širokim i Zadra nad Olimpijom postalo je jasno da će ekipa iz Širokog Brijega ispasti iz lige a da su Zadrani "opstali" u istoj.

Jako važan meč igran je tokom popodneva u Laktašima gde su dva predstavnika BiH u ABA ligi vodili bitku za "opstanak" u ligi. Široki je zaista igrao za opstanak dok je Igokea igrala za eliminaciju tog tima iz Regionalnog šampionata kako bi naredne sezone ona bila siguran učesnik ovog takmičenja.

Igokea je slavila rezultatom 69:60 (13:14, 18:14, 22:14, 16:18), revanširavši se tako Širokom za poraz u finalu Kupa BiH u Trebinju i to sa velikom kamatom.

"Igosi" su pobedom sebi učinili višestruko dobro. Trinaesti trijumf u sezoni odveo ih je na šestu poziciju koja vodi u Evrokup, a pobedom su zacementirali svoju poziciju u ABA ligi naredne sezone.

Široki je porazom ostao zakovan za poslednje mesto, izgubio šansu da naredne godine igra na Jadranu, pa će Igokei biti dovoljno da u završnici Bosanskohercegovačkog nacionalnog šampionata opravda ulogu favorita i dođe do finala u kojem se očekuje i Široki.

Ukoliko ne bude većih iznenađenja u košarkaškom šampionatu BiH, Igokea i Široki trebalo bi da se bore za trofej a to bi značilo da je klub iz Laktaša obezbedio mesto u ABA ligi, bez obzira na to da li će savladati Široki, jer timu iz Širokog Brijega neće biti dozvoljeno da igra u Regionalnoj ligi, zbog toga što je zauzeo poslednju poziciju u tekućoj sezoni.

Ispadanju Širokog iz lige "kumovao" je i Zadar koji je kao domaćin savladao Olimpiju rezultatom 77:75 (17:24, 22:13, 25:20, 13:18) čime je sebi obezbedio šansu da se kroz hrvatski košarkaški šampionat i naredne godine nađe na Jadranu.

Do kraja ligaškog dela sezone biće odigrana još dva meča koja neće imati veći značaj po njihove aktere.

U ponedeljak Partizan dočekuje Cedevitu u "Pioniru", dok Mega Vizura u Smederevu igra protiv Budućnosti.

Ne propustite