ABA - Katastrofa Radničkog, Mega sjajna i u 'Pecari'!

Autor: Darko Mitrović
subota 22.02.2014.
20:41
Izvor: Sportske.net

Košarkaši kragujevačkog Radničkog doživeli pravi debakl pred svojim navijačima, u duelu sa zagrebačkom Cedevitom. Mega Vizura upisala novi trijumf, na gostovanju ekipi Širokog.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Da li zbog umora posle napornog meča sa Albom u Berlinu, ili nečeg drugog, tek ekipa Radničkog bila je potpuno neprepoznatljiva u duelu sa ekipom zagrebačke Cedevite koja je slavila rezultatom 78:61.

Totalnu nemoć Kragujevčana u ovom meču najbolje ilustruje odnos u broju skokova - 48:18 u korist gostiju, pa su Nikolićevu puleni mogli i još gore da prođu.

Prvo poluvreme je donelo ipak drugačiju sliku, Radnički je održavao rezultatski priključak, ali se potpuni krah u igri domaćih dogodio u trećoj deonici koju su Zagrepčani dobili sa 25:11.

U istom stilu nastavili su i u poslednjih deset minuta i rutinski završili posao u ovom meču.

Marko Brkić sa 16 i Marko Marinović sa 12 poena bili su najefikasniji u ekipi Radničkog, dok su pobedničku ekipu predvodili Smit sa 17 i Nurkić sa 16 poena.

U isto vreme, Mega Vizura je nastavila sa dobrim igrama i rezultatima. Na gostovanju ekipi Širokog, tim Dejana Milojevića je slavio sa 86:72.

Mega je već u prvoj deonici uspela da stekne dvocifrenu prednost i u nastavku meča nije dozvoljavala domaćima da ih ozbiljnije ugroze.

Avramović je bio najefikasniji u ekipi Mege sa 21 poenom, Jokić je upisao 17, a Miljenović 15 poena. U poraženoj ekipi izdvojio se Opačak sa 15 poena.

U ostalim mečevima, Igokea je poražena u Mađarskoj, Cibona je bila bolja od Krke, a MZT je u Skoplju savladao Zadrane.

ABA liga, 21. kolo

Subota:


Solnok - Igokea 79:72
Radnički - Cedevita 61:78
Široki - Mega Vizura 72:86
Cibona - Krka 92:78
MZT - Zadar 78:69

Nedelja:
20:00h Crvena zvezda - Partizan

Ponedeljak:
19:00h Olimpija - Budućnost

Ne propustite