ABA liga ''neizmerno ponosna'' na srpske ''Orlove''!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.09.2014.
17:23
Izvor: Sportske.net

Čestitke stižu jedna za drugom na adresu naših najboljih košarkaša, posle velikog uspeha na Svetskom prvenstvu, a iz mnoštva se izdvojila i ona koja je stigla iz ABA lige.

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Dan pošto su reprezentativci Srbije osvojili srebrnu medlju na Svetskom prvenstvu u Španiji, na zvaničnom sajtu ABA lige osvanula je zvanična čestitka, u kojoj se ističe da su u ovom regionalnom takmičenju ponosni na veliki uspeh Đorđevićevih izabranika.

I dok su se na ovim prostorima u proteklom periodu sve češće mogli čuti inicijative za eventualno istupanje naših klubova iz ABA lige, u čestitki čelnika regionalnog takmičenja se, između ostalog, podseća i da je velika većina igrača koji su osvojili srebro u Španiji, stasala baš igrajući ABA ligu.

Njihovu čestitku ''Orlovima'' prenosimo u celini.

''ABA liga čestita reprezentaciji Srbiji na izuzetnom rezultatu, igrama i timskom duhu koji je demonstrirala na minulom Svetskom prvenstvu u Španiji i tako dala primer drugima u regionu.

Reprezentacija Srbije je osvajanjem srebrne medalje, ostvarila uspeh vredan svake pažnje i divljenja.

ABA liga je neizmerno ponosna što su svi igrača selekcije Srbije, izuzev Nenada Krstića, stasali pod njenim okriljem, dok su čak šestorica - Marko Simonović, Stefan Jović, Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić, Stefan Birčević i Raško Katić u sezoni 2013/14, partijama u ABA ligi, došli do dresa sa državnim grbom i utkali sebe u impresivan rezultat'', kaže se u čestitki.

Ne propustite