ABA Liga - Šakić MVP kola, Ćapin lige

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 29.01.2013.
12:19
Izvor: Sportske.net

Ubedljivo najkorisniji igrač 19. kola Regionalne košarkaške lige bio je Željko Šakić koji je sjajnim učinkom predvodio Široki u duelu sa Cibonom dok je Aleksandar Ćapin još jednom sjajnom partijom postao prosečno najkorisniji igrač lige.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Sjajni Aleksandar Ćapin nastavio je da niže fenomenalne partije u dresu Radničkog a poslednja mu je umalo donela titulu MVP-a 19. kola ABA Lige koju je ipak odneo Željko Šakić sa indeksom korisnosti 31.

Ćapin je u ponedeljak veče bio najistaknutiji akter derbi meča igranog u hali "Jezero" pošto je sa 23 poena predvodio Radnički do trijumfa nad Partizanom.

Košarkaš Radničkog proveo je na terenu svih 40 minuta a pored 23 poena upisao je i šest asistencija kao i dva skoka.

Takav učinak doneo mu je indeks korisnosti 29 što je za pet više od trećegnajboljeg pojedinca 19. kola Igora Rakočevića iz Crvene zvezde Telekom ali i tri manje od sjajnog Šakića koji je za Široki ubacio 21 poen, imao šest skokova i devet asistencija.

Ćapin se bez obzira na to svojim konstantno dobrim partijama našao na drugoj poziciji najkorisnijih igrača lige sa prosečnim indeksom od 19.88.

Ispred Ćapina je samo Darko Planinić koji više ne igra u ABA Ligi pa je praktično košarkaš Radničkog iz Kragujevca trenutno najbolji igrač Regionalnog takmičenja.

Ako tome dodamo podatak da je Aleksandar Ćapin trenutno najbolji strelac i asistent lige sa prosekom od 15.56 poena i 5.38 asistencija po utakmici onda je jasno kakav kec iz rukava Miroslav Nikolić ima u završnici ligaškog dela ABA Lige.

Ne propustite