ABA - Mega konačno zablistala, Ciboni hrvatski derbi!

Autor: Darko Mitrović
subota 25.01.2014.
20:52
Izvor: Sportske.net

Posle neprijatne serije od pet poraza u nizu, košarkaši Mega Vizure razbili maler ubedljivom pobedom nad ekipom Zadra. Iznenadila Cibona, koja je kao gost deklasirala drugoplasiranu ekipu Cedevite.

bcmegabasket.net
bcmegabasket.net

Povezane vesti

Odigrane su još dve utakmice 18. kola ABA lige, a obradovala nas je pobeda Mega Vizure u Smederevu, protiv gostujuće ekipe Zadra.

Milojevićev tim je konačno prekinuo dugi niz poraza i trijumfom rezultatom 91:75 ostvario sedmi trijumf u dosadašnjem toku sezone.

Mega je od samog starta krenula silovito i prosto rešetala koš Zadrana, o čemu govori i podatak da su domaći tokom prve četvrtine postigli čak 31 poen, naspram 17 Zadrana.

Što je najvažnije, ekipa Dejana Milojevića nije posustajala, pa je na poluvremenu na semaforu stajalo 56:36 za Megu.

U nastavku su gosti uspeli da donekle smanje prednost Mege, ali nije bilo nagoveštaja nekakvog preokreta domaći tim je znalački priveo posao kraju i izborio pobedu.

Vasa Micić je sa 18 poena bio najbolji u pobedničkoj ekipi dok je Ratko Varda meč završio sa 15 postignutih poena.

U isto vreme, u Zagrebu je odigran hrvatski derbi, duel Cedevite i Cibone, a na iznenađenje mnogih Cibona je ubedljivo slavila, rezultatom 85:67.

Cedeviti je ovo peti poraz u sezoni, čime je izgubila i korak u borbi za prvo mesto sa Crvenom zvezdom, koja sada ima dve pobede više.

Cibonu je do pobede predvodio Blesingejm sa 24 poena, dok je kod domaćih znatno bolji od ostalih bio Smit sa 22 poena.

Podsetimo, prethodno je tokom večeri Zvezda slavila u Mađarskoj protiv Solnoka, dok je Radnički doživeo debakl u duelu sa Olimpijom u Ljubljani.

Večeras još igraju Igokea - Krka od 20 časova, odnosno Budućnost - Široki od 21h.




Ne propustite