ABA - Mega poklekla posle drame u Zagrebu, Igokea slavila u Zadru!

Autor: Darko Mitrović
subota 09.11.2013.
21:44
Izvor: Sportske.net

Još jednu odličnu utakmicu odigrala je ekipa Mega Vizure, ali nažalost nije uspela da je kruniše i pobedom nad Cibonom u Zagrebu. Igokea u još jednoj dramatičnoj završnici kao gost savladala Zadar dok je Olimpija ostvarila prvu pobedu.

bcmegabasket.net
bcmegabasket.net

Povezane vesti

Košarkaši Mega Vizure tek posle produžetaka poraženi su na gostovanju Ciboni u Zagrebu i tako propustili veliku priliku da ostvare veoma važan trijumf na teškom gostovanju.

Cibona je slavila sa 98:96, a posle regularnih 40 minuta rezultat je bio 82:82.

Ono za čime ekipa Dejana Milojevića može da žali jeste vođstvo od 82:79 u poslednjim sekundama regularnog toka. Onda je prvo Džening pogodio jedno slobodno bacanje za Cibonu, da bi meč u produžetak uveo Dario Šarić.

U dodatnih pet minuta Cibona je bila za nijansu bolja i ipak opravdala ulogu favorita, a poene za pobedu domaćih postigao je Blesingejm.

Treba istaći sjajnu partiju Ratka Varde u ekipi Mege, koji je meč završio sa 33 poena, uz osam skokova. Cibonu su predvodili Šarić i Rozić sa po 22.

Dramatičnu borbu vodila je i Igokea u Zadru, ali je izašla kao pobednik rezultatom 80:79. Nikolić i Jorović su predvodili Igose sa po 15 poena, uz 14 Gordića, dok Zadranima nije bilo dovoljno ni 26 koloko je upisao Lorens.

Igokei je ovo četvrta pobeda, dok su se u subotu tek prvci put radovali i košarkaši Olimpije, koji su slavili na gostovanju Solnoku rezultatom 71:62.

Subotnji program zatvorili su MZT i Krka. Vukoičićevi ''Metalci'' slavili su rezultatom 80:75, što je Skopljancima treći trijumf u prvih sedam kola.





Ne propustite