ABA - Radnički pobedio za Srbiju, Cibona otežala posao Partizanu!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 24.03.2014.
19:46
Izvor: Sportske.net

Košarkaši kragujevačkog Radničkog ostvarili su veoma važnu pobedu pred svojim navijačima, u pretposlednjem kolu ABA lige protiv Zadra. Za to vreme, Cibona ubedljiva protiv Širokog, pa sada ima pobedu više od Partizana na trećem mestu.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Pred oko 2.500 gledalaca u svom ''Jezeru'', kragujevački Radnički je vodio veliku borbu protiv Zadrana.

Ekipa Miroslava Nikolića je pre svega želela da prekine seriju loših rezultata u poslednje vreme, ali i da pobedom nad Zadranima doprinese boljem koeficijentu naših klubova u odnosu na hrvatske.

Nije sve išlo kako su Kragujevčani želeli, ali najvažnije je da je Radnički na kraju pobedio - 79:74.

Zadar je bolje ušao u večerašnju utakmicu i tokom prve četvrtine konstantno bio u blagom vođstvu.

Prvih deset minuta Zadar je rešio u svoju korist sa 23:17, a druga deonica počela je serijom Kragujevčana od 6:0 za izjednačenje na 23:23.

Ali, Radnički nije uspeo da povede, Zadrani su vratili prednost i na poluvreme otišli vođstvom od 39:33.

Srećom, drugo poluvreme je donelo drugačiju sliku. Radnički je zaigrao bolje, sigurnije i konačno, u 26. minutu poenima Marka Marinovića poveo sa 45:44.

Nešto kasnije, Marinović pogađa i trojku i kako je vreme prolazilo, Kragujevčani su uspeli da steknu solidnu rezultatsku prednost koju su zadržali do kraja, za devetu pobedu u ABA ligi ove sezone.

Sava Lešić je bio najefikasniji u Radničkom sa 21 poenom, a Marinović je upisao poen manje. Kod gostiju, izdvojili su se Ivanov sa 16 i Lorens sa 15 poena.

U isto vreme, odigran je i meč između Širokog i Cibone, a favorizovani Zagrepčani su slavili sa 84:73 i tako se izdvojili na trećem mestu na tabeli, uoči večerašnjeg duela Budućnosti i Partizana od 20:45h u Podgorici.

Siriščević sa 20 poena predvodio je Cibonu do pobede, dok je u ekipi Širokog najefikasniji bio Džons sa 14 poena.

Večerašnjim porazima, Široki i Zadar su još više prikovani za dno tabele sa po 6 pobeda i 19 poraza.


Ne propustite