ABA - Radnički poklekao u Zadru, Cibona iskoristila poraz Cedevite

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 14.12.2013.
21:03
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Radničkog poraženi su na gostovanju Zadru u okviru 12. kola ABA lige čime su ispustili priliku da se eventualnom pobedom vrate u gornji deo tabele regionalnog šampionata. Cibona je iskoristila poraz Cedevite u Laktašima pa je pobedom nad Širokim

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Izabranici Miroslava Mute Nikolića pretrpeli su osmi ovosezonski poraz u ABA ligi na gostovanju Zadru u okviru 12. kola regionalnog šampionata.

Nakon dve vezane pobede nad Krkom i Neptunasom (Evrokup), Radnički je ponovo položio oružje u regionalnom šampionatu i to na neugodnom gostovanju u dvorani "Krešimir Ćosić" u Zadru.

Domaćin je slavio rezultatom 89:76 (20:16, 33:26, 15:18, 21:16) iako je Radnički imao svoje prilike da se u Kragujevac vrati uzdignutih ruku.

Zadar je prednost koja mu je donela pobedu stekao tokom prvih 20 minuta ali se Radnički i pored toga tokom treće deonice nalazio u poziciji da preokrene tok meča i savlada domaći sastav.

Poslednji voz Kragujevčani su propustili u 33. minutu meča kada je Marinović trojkom smanjio prednost Zadra na 72:68, ali je potom usledila serija domaćih od 9:0 posle koje Radnički nije uspeo da se oporavi.

Zadar su predvodili Šutalo sa 22 i Sobin sa 21 poenom, dok je u ekipi Radničkog Sava Lešić bio najefikasniji sa 21 poenom 11 skokova. U gostujućem timu povratnik Brkić postigao je 18 poena, Marinović je dodao 14, koliko je ubacio i Dušan Mlađan.

Zadar je večerašnjim trijumfom preskočio Radnički na tabeli i sada je deveta ekipa regionalnog košarkaškog šampionata, dok Kragujevčani sa pobedom manje zauzimaju desetu poziciju.

Cibona je danas izrasla u pobednika dana jer je iskoristila poraz Cedevite u Laktašima i pobedom nad Širokim dospela na drugu poziciju na tabeli.

"Vukovi" su slavili rezultatom 91:80 što im je bila osma pobeda u šampionatu koja im je omogućila da "zanoće" na drugoj poziciji na tabeli sa skorom 8-4.

Krka je nakon poraza u Kragujevcu uspela da savlada Olimpiju na svom parketu ali tek nakon produžetka.

Rezultati do sada odigranih utakmica 12. kola ABA lige:
Laktaši: Igokea - Cedevita 96:89
Zagreb: Cibona - Široki 91:80
Zadar: Zadar - Radnički 89:76
Novo Mesto: Krka - Olimpija 67:63

Ne propustite