ABA - Radnički u sve većem problemu, Mega odnela bodove!

Autor: Darko Mitrović
subota 08.03.2014.
20:54
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Mega Vizure savladali su u ''Jezeru'' domaći Radnički u okviru 23. kola ABA lige i tako još više zakomplikovali situaciju Kragujevčanima u borbi za opstanak. Široki ubedljiv protiv Zadra.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Bolan udarac doživeli su košarkaši kragujevačkog Radničkog pred svojim navijačima u duelu sa Mega Vizurom.

Naime, ekipa Miroslava Nikolića imala je vođstvo u najvećem delu meča, ali je u finišu dozvolila gostima da dođu do preokreta i u penal-završnici slave rezultatom 86:84.

Radnički je tokom prvog poluvremena bio bolji rival, konstantno je imao vođstvo, koje je bilo i dvocifreno, pa se na poluvreme otišlo rezultatom 50:38 u korist Kragujevčana.

Međutim, nastavak meča doneo je odgovor ekipe Mega Vizure, koja je polako topila prednost domaćeg tima, i na ulasku u završnicu meča stigla do preokreta - 74-79.

Radnički je u samom finišu uspeo da smanji na 82:83, ali su gosti bili precizniji i koncentrisaniji sa linije slobodnih bacanja i na kraju došli do svog desetog trijumfa u sezoni.

Bez Veličkovića u timu, Megu je do pobede predvodio Varda sa 17 poena, a Vasa Micić je upisao 15.

Kod domaćih najefikasniji Marko Brkić sa 16 poena, a Sava Lešić je upisao 14.

Ovo je Radničkom 15. poraz, uz osam pobeda i u finišu sezone Kragujevčane očekuje velika borba za opstanak.

Dodajmo još i da je poslednjeplasirani Široki na svom terenu savladao Zadar sa 72:58, pa su sada te dve ekipe izjednačenje na začelju sa po šest pobeda i 17 poraza.

Ne propustite