ACB – Silni Real i Laboral, pobeda Barselone

Autor: Vladimir Nestorović
nedelja 10.11.2013.
17:41
Izvor: Sportske.net

U tri utakmice španske ACB lige koje su odigrane danas slavili su Real iz Madrida, Barselona i Laboral Kuča iz Vitorije.

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Real Madrid igra u neverovatnoj formi ove sezone. Ekipa koju vodi Pablo Laso je počistila goste iz Manrese sa čak 48 razlike, rezultatom 111:63.

U ekipi domaćih istakli su se Nikola Mirotić sa neverovatnim indeksom 38 (28p, 10sk), Serhio Ljuj (14p, 4as) i Serhio Rodrigez (15p, 9as), dok je Laso odmarao Rudija Fernandeza koji je na parketu proveo svega 17 minuta, a za to vreme uspeo je da postigne 9 poena i zabeleži 7 asistencija.

Ubedljiva je bila i Laboral Kuča, nakon poraza od Crvene zvezde Telekom u Evroligi, u gostima je savladana ekipa Valjadoida rezultatom 58:87. Sjajnu partiju pružio je Fernando San Emeterio, koji je upisao 15 poena i 11 skokova, dok su ga pratili Diop i Noćioni. U protivničkom timu bolji od ostalih bili su Haritopulos sa 22 poena i naš Danilo Anđušić sa 12 poena i 4 skoka.  

Posle pobede nad CSKA u Evroligi, Barsa je kod kuće slavila protiv Kanarije rezultatom 87:71. Ćavi Paskval pružio je priliku svim svojim igračima, a istakao se Ante Tomić sa 16 poena, 7 skokova uz odličan procenat šuta iz igre. Bolji od ostalih bili su i Lampe i Džoi Dorsi, a u protivničkoj ekipi solidan učinak imali su Blagota Sekulić, bivši košarkaš Partizana, kao i Karles Bivia.

Na tabeli ACB lige prvi je trenutno Real Madrid, koji je još uvek neporažen u prvenstvu, a isti učinak imaju i Gran Kanaria i Barselona.

Ne propustite