Adem Ljajić - Vuk ili jagnje?

Autor: Miloš Marković
četvrtak 29.08.2013.
10:12
Izvor: Sportske.net

Srpski fudbaler je novi fudbaler Rome, mišljenja javnosti su podeljena u odgovorima na pitanje da li je napravio korak napred u karijeri.

asroma.it
asroma.it

Povezane vesti

Italijanska Roma je dobila vredno i značajno pojačanje.

Slavni klub koji poslednjih godina prolazi kroz težak period tranzicije, period koji je uticao na igru, pa tako i na rezultate tima, u Ademu Ljajiću bi mogao da pronađe predvodnika jednog novog 'čopora', koji će u narednoj sezoni velike nade polagati upravo u njemu, kao i Miralemu Pjaniću.

'Vučica' je tokom leta ostala bez Osvalda, Erik Lamela je takođe napustio klub, ipak ambicije kluba iz prestonice se ne dovode u pitanje.

Rudi Garsija će iz tima pokušati da izvuče maksimum, te u sezoni u kojoj se oprašta veliki princ Rima, ostvari zapažen uspeh, umeša se u borbu za Skudeto, u najgorem slučaju mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Sa druge strane, Ljajićev (sada već) bivši tim, predvođen 'vukom' Montelom ima ništa manje ambicije.

Fiorentina je sa druge strane spektra, poslednje dve sezone ostvarila je značajan napredak. Započeti projekat se nastavlja i pored gubitka dva veoma bitna igrača – Stevana Jovetića i Adema Ljajića, s tim u vezi i pitanje da li je Ljajić prelaskom u Romu zaista napravio korak napred u svojoj karijeri?

Nakon najbolje sezone u dresu ljubičastog tima, sezone u kojoj je postigao 11 golova na 28 mečeva, veliki deo javnosti je očekivao da će Ljajić preći u reodve velikog Milana, te nekog odevropskih giganata, giganata kakav (trenutno) Roma nije.

Kada je on sam u pitanju, Adem je želeo da ostane, Milan nije bio opcija po kojoj je predugovor bio potpisan, kako se sugerisalo.

„Ni sa kim nisam pregovarao, niti bilo šta potpisao. Razgovaravo sam isključivo sa Fiorentinom. Mnogo se stvari desilo u poslednje vreme, ali u više navrata sam ponavljao da želim da ostanem u Firenci. Ipak, nismo uspeli da se dogovorimo o produžetku saradnje, pojavila se Roma kao pozitivna opcija i za mene i za klub, tako da su svi zadovoljni.“, rekao je Ljajić italijanskim medijima.

Bez obzira na sve, rastanak sa Fiorentinom obojen je negativnim tonovima.

Sam je potvrdio da svađe sa saigračima nije bilo, da su novine izmislile priču vezanu za raspravu sa Mariom Gomezom. Prisećajući se incidenta sa bivšim trenerom Rosijem, potvrda negativnog tona je tu. Navijači su mu zviždali na promociji novog tima, pred start sezone, rastanak i jeste bio najbolja opcija na kraju balade, bez obzira na to ko je kriv.

Roma, klub iz prestonice, slavni klub, dočekao ga je raširenih ruku.

'Prirodni talenat sa jakim karakterom', kako su ga opisali u Rimu, dobro će se uklopiti u tim, novi početak za Rominu osmicu može se gledati i kroz prizmu reprezentacije Srbije.

Ljajić je odabrao broj koji je nosio u nacionalnom timu, broj koji se može tumačiti kao indirektna poruka selektoru Mihajloviću, koji svoj stav kada je novi član Rome u pitanju, nije promenio.

Hoće li to uraditi u narednom periodu ostaje da se vidi...


Ne propustite