AK99: "Liga nikad jača i ujednačenija"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 07.09.2013.
21:00
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Napadač Vojvodine Andrija Kaluđerović smatra da Novosađani nisu previše zaostali za vodećim timovima u ligi, usled neočekivano loših rezultata na startu sezone, te da će zbog ujednačenog kvaliteta svih ekipa imati šansu da se vrate u borbu za trofej.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Povratnik u srpski fudbal nije se nadavao golova u prva četiri kola domaćeg šampionata iako se ne može reći da mu se nije ukazivala šansa za to.

Kaluđerović smatra da ga je promašeni jedanaesterac u prvom kolu šampionata izbacio iz koloseka, ali se nada da će nakon prvenstvene pauze uspeti da uđe u golgetersku formu koju svi u timu očekuju zarad boljih rezultata.

"Činjenica je da smo u prva četiri kola u domaćem prvenstvu postigli samo dva gola, a da nijednom nisam bio strelac. To sigurno nije dobro, ali nisam imao kontinuitet u igrama u poslednjih šest meseci i to se vidi. U prvom kolu s Donjim Sremom sam promašio jedanaesterac i od tada nikako ne uspevam da pogodim cilj, ali se nadam da će dobar rad na treninzima u najskorije vreme početi da donosi rezultate i da ću početi da pogađam protivničke mreže" kazao je Kaluđerović.

Vojvodina se trenutno nalazi na osmoj poziciji u JSL sa šest bodova i svega dva postignuta gola na četiri utakmice.

Vodeći timovi odmakli su po tri, četiri boda Novosađanima a Andrija Kaluđerović ne misli da je Voša već izgubila korak u borbi za vrh tabele.

"Mislim da nam liga nikada nije bila jača i ujednačenija. Ranije su kvalitetom odskakali Partizan i Crvena zvezda, a sada se dosta internacionalaca i kvalitetnih igrača vratilo u Srbiju, podižući snagu gotovo svih timova. Očekujem da će biti dosta neočekivanih rezultata i da niko neće moći sa sigurnošću da računa na osvajanje bodova ni na jednom terenu, što je sigurno dobro za srpski fudbal. Zbog toga mislim da naš bodovni zaostatak posle prva četiri kola nije nenadoknadiv i da će biti i prostora i vremena da se vratimo u borbu za sam vrh" konstatovao je Kaluđerović.

Novosadska "Stara Dama" se po završetku pauze u šampionatu sastaje sa ekipom Novog Pazara, a Kaluđerović će imati posebne emocije na tom susretu.

"Za mene je taj duel veoma specifičan, pošto sam s trenerom tog tima Milanom Milanovićem veliki prijatelj, a igrač Nemanja Arsenijević mi je kum kojeg sam venčao. Ipak, pošto nam je pobeda preko potrebna, sva ta prijateljstva i kumovske veze nisu uopšte bitni i svi ćemo, naravno i ja, pružiti maksimum da cilj i ostvarimo i osvojimo tri boda" poručuje napadač Vojvodine.

Vojvodina i Novi Pazar sastaće se 14. septembra na "Karađorđu" u meču koji će početi u 16 časova i 30 minuta.

Ne propustite