AK99: "Protiv Partizana motiv na maksimumu"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.09.2013.
21:03
Izvor: Sportske.net

Bivši fudbaler Crvene zvezde, Andrija Kaluđerović, spreman je da u crveno-belom dresu novosadske Vojvodine napadne Partizan u nedeljnom derbiju sedmog kola JSL.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Sedmo kolo srpskog fudbalskog šampionata obeležiće derbi u Novom Sadu gde će se sastati domaća Vojvodina i šestostruki uzastopni šampion Srbije, ekipa Partizana.

U redovima domaće ekipe naći će se i Andrija Kaluđerović, momak koji ima pozamašno iskustvo igranja protiv crno-belih, jer je kao napadač Zvezde osetio čari "večitog derbija". Golom koji je u sredu postigao u Kraljevu popularni AK99 samo je podigao samopuzdanje pred derbi sa Partizanom.

"U pravo vreme sam ušao u željenu formu, baš pred derbi s Partizanom. U Vojvodinu sam zato i došao, da dajem golove i nadam se da će ih biti" ističe Kaluđerović u izjavi koju prenose "Novosti".

Kaluđerovićev stav je da Vojvodina ima bolji tim od Partizana i da bi disciplinovanom igrom to mogla lako da dokaže u nedeljnom okršaju dva kluba.

"Imamo bolji tim od crno-belih, najkvalitetniji u ligi, bar kada je o imenima reč i na nama je da to pokažemo i dokažemo na terenu. Smatram da nema ni najmanjeg razloga da tako i ne bude u nedelju na 'Karađorđu'" ističe napadač Vojvodine.

Jedan od aduta trenera Nikolića ne misli da će biti previše prilika za golove u derbiju te poručuje da će i najmanje šanse morati da budu materijalizovane kako bi Voša odnela sva tri boda.

"Suština je da moramo iskoristiti i najmanju šansu i svakako, na drugoj strani, da ne primimo gol. Tu baš i ne brinem, jer imamo dobru, pouzdanu odbranu, ali pretpostavka je i da neće biti baš mnogo prilika pred oba gola. Kažem, najvažnije je iskoristiti prilike a naša igra, zasnovana na mnogo trčanja i apsolutno ofanzivno orijentisana, trebalo bi da donese pobedu" zaključio je Kaluđerović.

Duel Vojvodine i Partizana na programu je u nedelju od 17 časova a policija u Novom Sadu danas je zabranila javne skupove u tom gradu usled povećanog bezbednosnog rizika zbog dolaska "Grobara" u "Srpsku Atinu".

Ne propustite