Aksentijević: "Nisam ovo želeo..."

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 28.08.2012.
13:52
Izvor: Sportske.net

Nikola Aksentijević preseliće se u petak u redove holandskog Vitesea ali je pre napuštanja Partizana poručio da njegove namere nisu bile da napusti "Humsku".

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Mladi desni bek dogovorio je u ponedeljak saradnju sa holandskim Viteseom gde će od nedelje nastaviti svoju karijeru.

Iako je za svakog mladog igrača najveća želja da se iz domaćeg kluba otisne u inostranstvo i tamo napravi veliku karijeru, Aksentijević priznaje da njegovi planovi nisu bili vezani za napuštanje Partizana.

"Posle samo godinu dana u seniorskom pogonu kluba u kojem sam ceo život - odlazim. Imao sam drugačije želje i planove, kao i svaki klinac iz naše omladinske škole. Hteo sam da ostavim dublji trag u Partizanu, ali život i fudbal su nepredvidivi. Ovako je moralo da bude" rekao je Aksentijević za "Mozzartsport.com".

Aksentijević je u Partizan stigao kao dečak od 11 godina i nije čudno što će mu napuštanje kluba jako teško pasti.

"Bez Partizana ne bih bio ovde gde jesam i ne bih dobio priliku da već sa 19 godina obezbedim egzistenciju svojoj porodici. S jedne strane, srećan sam što idem u dobar i organizovan klub, u ligu koja voli i trpi mlade igrače, među ljude koji su me od prvog dana dočekali kao svog rođenog. S druge strane, beskrajno sam tužan. U Humsku sam stigao u šestom razredu osnovne škole, stekao prijatelje za ceo život. Žao mi je zbog drugara i trenera, i svih u klubu koji su bili uz mene ikada je bilo dobro i kada nije išlo kako treba" konstatuje Aksentijević.

On će u četvrtak odigrati poslednji zvanični meč za Partizan koji će klubu i njemu ostati u sećanju zbog mnogo čega.

Partizan će protiv Tromsa pokušati da izbori još jedno učešće u grupnoj fazi LE dok će za Aksentijevića to biti poslednji meč za crno-bele i prilika da ubeleži najveći uspeh sa voljenim klubom koji će biti njavažniji u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

Promocija u Viteseu zakazana je za nedelju kada će Aksentijevićev novi klub ugostiti ekipu PSV Ajndhovena.

Ne propustite