"Amazonkama" uskraćena Liga šampiona!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 14.06.2013.
22:17
Izvor: Sportske.net

Sramotna vest stiže sa istoka Srbije gde je Rukometni klub Zaječar saopštio da naredne sezone ženska ekipa neće nastupati u Ligi šampiona zbog nerazumevanja pojedinaca u gradskoj vlasti koji su uskratili finansijsku pomoć klubu.

rkzajecar.org.rs
rkzajecar.org.rs

Povezane vesti

Četvorostruki uzastopni šampion Srbije u ženskoj konkurenciji neće se naredne sezone takmičiti u Ligi šampiona jer je propuštena prilika da se EHF-u plati kotizacija za igranje u tom takmičenju.

Razlog leži u finansijskim problemima koji su nastali onoga trenutka kada je grad odlučio da uskrati novčanu pomoć klubu koji broji više od 700 članova u svim uzrasnim kategorijama.

"Zbog nerazumevanja člana privremenog organa, gospodina Saše Mirkovića, rukometni i profesionalni sport u Zaječaru ostao je bez finansiranja i podrške grada i samim tim nije ispunio prvi uslov, uplatu kotizacije za učešće u Ligi Šampiona Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF)" stoji u delu saopštenja izdatom na zvaničnom sajtu RK Zaječar.

Iz Zaječara su dodali da je sramno da politički razlozi budu prepreka da Rukometni klub nastavi da funkcioniše na dosadašnji način ali su konstativali da nema drugog rešenja.

"Smatramo da klub i sport generalno nisu mesto za političke obračune i da ovaj čin direktno utiče na pozitvnu sliku o samom gradu i klubu koja je stvarana godinama. Rukometni klub Zaječar je ponosno pronosio ime našeg grada širom cele Evrope u svim zemaljma u kojima je igrao i učestvovao na raznim turnirima, a u sledećoj sezoni neće biti prisutan na evropskoj rukometnoj sceni" stoji u saopštenju.

Rukometašice Zaječara osvojile su četiri puta za redom "duplu krunu" a muška seniorska ekipa stigla je do finala nacionalnog Kupa Srbije i činjenica da je klubu uskraćena dosadašnja pomoć veliki je udarac za RK Zaječar.

Ne propustite