Amela i Marija stigle u Beograd

Autor: Beta Beta
ponedeljak 16.07.2012.
18:19
Izvor: Beta

Osvajačice medalja na Svetskom atletskom prvenstvu za juniore u Barseloni, Amela Terzić i Marija Vučenović rekle su danas po dolasku u Beograd da su uzbuđene zbog uspeha na tom takmičenju.

ass.org.rs
ass.org.rs

Povezane vesti

Amela Terzić je osvajanjem srebrne medalje u trci na 1.500 metara rezultatom četiri minuta, sedam sekundi i 58 stotinki oborila seniorski rekord Srbije u toj disciplini.

"Ovo je za mene veoma značajan uspeh. Imala sam veliku podršku cele ekipe, trčala sam svoju trku i nisam imala šta da izgubim. Kada sam se pozicionirala, poslednjih 400 metara sam samo imala u glavi medalju. Hvala svima što su bili uz mene", rekla je Terzićeva po sletanju na beogradski aerodrom Nikola Tesla.

Njen trener Rifat Zilkić kazao je da je rezultat Amele Terzić za sam svetski vrh u seniorskoj konkurenciji.

"Oboriti dva puta lični rekord je ogroman uspeh, a Amelin rezultat je za sam svetski vrh, ne samo u juniorskoj, nego i u seniorskoj kategoriji. Trčala je taktički odlično, bez greške. Forma joj je bila tempirana za ovo takmičenje. Veoma sam ponosan i siguran sam da sledeće godine može da parira svim takmičarkama i da će nastaviti da donosi medalje", kazao je Zilkić.

Marija Vučenović, koja je u bacanju koplja osvojila bronzanu medalju , rekla je da je rezultat ostvarila kada je izašla na "sve ili ništa".

"Prvi hitac u finalu mi je bio oko 49 metara, drugi prestup, a na treći sam izašla na sve ili ništa, dala sve od sebe i napravila dobar rezultat. Medalja mi mnogo znači, od sledeće godine ću se takmičiti u seniorskoj konkurenciji i nadam se da ću nastaviti da pravim dobar rezultat u kontinuitetu", rekla je Vučenovićeva.

Trener Vučenovićeve Dragiša Đorđić ocenio je da njegova takmičarka nije pružila svoj maksimum.

"Ovo nije njen maksimum, dva meseca pre prvenstva nismo radili trening do kraja i ona nije vežbala koliko je trebala zbog povrede leđa. Ova medalja će joj mnogo značiti za seniorsku konkurenciju. Ponosan sam na nju što je bila najbolja kada je napotrebnije i zahvalio bih se svima koji su bili uz nas", rekao je Đorđić.

Uspeh na prvenstvu, atletičarkama je čestitao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Ne propustite