Amerika ponovo ubedljiva, Ukrajinci se vraćaju kući

Autor: Boban Filipović
četvrtak 04.09.2014.
19:29
Izvor: Sportske.net

Ameri vezali i petu pobedu u nizu, sa maksimalnim učinkom završili grupnu fazu i u 1/8 finala igraće sa komšijama Meksikancima. Ukrajina završila učešće na Mundobasketu.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija SAD zabeležila je još jednu ubedljivu pobedu protiv Ukrajine i superiorno došla do nokaut faze.

Izabranici Majka Kžiževskog dobili su Ukrajince rezultatom sa 95:71, što znači da je za bivšu sovjetsku republiku Svetski kup gotov.

Ukrajinci su zbog ostalih rezultat imali imperativ pobede poritv superfavorita, dobro su počeli meč, bili u vođstvu do druge četvrtine, kada Ameri kreću angažovanije, prelaze u vođstvo koje su do kraja meča konstantno podizali.

Svi igrači pobedničkog tima su se upisali u strelce, Džejms Harden je bio najefikasniji sa 17 poena.

S druge strane, Kravtsov je postigao 15, a naturalizovani Amerikanac Džeter 13.

Konačan poredak u grupi C biće poznat nakon meča između Turske i Dominikanske republike. Amerika je prva, dok od pomenutog meča zavisi plasman od drugog do četvrtog mesta. Novi Zeland je pobedom nad Finskom takođe čekirao plasman u nokaut fazu.

Protivnik SAD u 1/8 finala je poznat. To je ekipa Meksika, koja je četvrto mesto u grupi D potvrdila pobedom nad Korejom rezultatom 87:71.


Ne propustite