Anderson primer rasipništva

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 17.04.2012.
21:20
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Kada se, nakon godinu dana boravka u Humskoj, napravi presek onoga što je Brazilac Anderson Markeš uradio za klub dolazi se do bolne istine da je Partizan "bacio" novac za dovođenje ovog igrača a suma nije nimalo naivna.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Svake godine pre početka sezone u Jelen Superligi govori se o eventualnim pojačanjima iz inostranstva koja bi mogla da naprave prevagu u igri nekog tima. Da nije uvek tako, i da se propusti dešavaju u dovođenju "stranaca" svedoči primer Andersona Markeša.

Brazilac je u klub stigao prošlog leta a najavljivan je kao najbolje rešenje za, tada kritičnu, poziciju štopera u Partizanu. Najpre ga je povreda udaljila sa terena a onda se pokazalo da Anderson ne može da se nametne trenerima u Humskoj pošto kvalitetom dosta zaostaje za Rnićem i Ivanovim.

Albert Nađ svestan je da je sa ovim momkom napravljena greška i veruje da bi bolje bilo kada bi se šanse pružale mladim igračima Partizana za koje veruje da imaju neophodan kvalitet da brane boje kluba u seniorskoj konkurenciji.

"Evidentno je da se Anderson nije najbolje snašao kod nas. Realno, očekivali smo mnogo više od njega. Iskreno, nemam ništa protiv stranaca, posebno kada daju značajan doprinos timu, ali sam uvek pre za našu decu. Na toj poziciji imamo Miloša Ostojića koji predstavlja budućnost kluba" istakao je Albert Nađ.

Ako se sve to ima u vidu, postavlja se pitanje na šta je dato 550.000 evra. Sao Kaetanu je uplaćena suma od 400.000 a Brazilac je za 180 minuta na terenu ove sezone dobio 150.000 evra.

Dragan Đurić nije želeo da komentariše ovaj podatak već je samo istakao da je sektor za sportska pitanja pre početka sezone imao odrešene ruke za dovođenje igrača a da Anderson nije jedina greška koja je napravljena.

Ne propustite