Antalijo, zbogom!

Autor: Bojan Jovanovic
subota 18.02.2012.
12:09
Izvor: Sportske.net

Dve nedelje boravka u Turskoj FK Vojvodina je iskoristila maksimalno. Svakodnevni treninzi na sjajno pripremljenim terenima potpomognuti povoljnim vremenskim uslovima upotpunili su kompletan utisak o uspešno odrađenoj fazi priprema.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Atmosfera u timu Vojvodine je bila pozitivna, kako među igračima, tako i među članovima stručnog štaba i vođstvu Vojvodine na čelu sa generalnim sekretarom Radisavom Rabrenovićem i sportskim direktorom Miodragom Pantelićem.

Dokaz da je Dejan Vukićević sa saradnicima uradio kvalitetan posao videće se tokom prolećnog dela prvenstva. Izuzimajući prvu utakmicu protiv Slovačkog, u naredne tri prikazali su odlične igre za ovu fazu priprema, fantastičan odnos prema obavezama i nešto što u prošlosti nije često krasilo ekipe -fanatičnu borbenost.

Vukićević je insistirao na agresivnosti, visokom presingu na prvu liniju protivničke odbrane što donosi brzo oduzimanje lopte i mogućnost za atake na gol. Naravno da visokog presinga nema bez savršene fizičke spreme pa je tako na segment kondicionih priprema obraćena posebna pažnja.

Malu senku na kompletan pozitivan utisak boravka Voše u Antaliji bacile su povrede Almamija Moreire i Oumaru Abubakara, dvojice asova na kojima će se temeljiti igra Vojvodine u napadu. Obojica igrača već su u trenažnom procesu (istina individualnom) a velike su šanse da budu spremni za početak prvenstva.

Stručni štab i vođstvo se nisu razlikovali od ekipa iz mnogo bogatijih evropskih zemalja. Počevši od kvaliteta smeštaja (ubedljivo najbolji od svih ekipa sa prostora bivše SFRJ koje su boravile ovde), uniformisanosti (oprema na vrhunskom nivou), discipline i komunikacije sa medijima. Sve navedeno može samo na ponos da služi onima koji su obezbedili ne mala finansijska sredstva kako bi klub iz „Srpske Atine“ bio na nivou koji po svemu zaslužuje.

Ne propustite