"Armejci" bez Kirilenka na Partizan

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 24.07.2012.
18:04
Izvor: Sportske.net

Andrej Kirilenko napustiće ekipu CSKA i vratiti se u NBA ligu ovoga leta. To znači da će košarkaši Partizana imati jednu brigu manje kada se susretnu sa Moskovljanima u grupnoj fazi Evrolige.

cskabasket.com
cskabasket.com

Povezane vesti

"AK 47" neće biti glavno oružje CSKA u narednoj sezoni. Ruski internacionalac dogovorio se sa čelnicima CSKA da karijeru nastavi u NBA ligi a koji klub će biti njegova sledeća destinacija znaće se u najskorije vreme.

"Nakon Fajnal-fora Evrolige u Istanbulu, bili smo u stalnom, gotovo svakodnevnom kontaktu sa Kirilenkom. Poslednji razgovor obavili smo jutros. Andrej je veliki profesionalac i moj san je bio da radim sa njim. Kirilenko je mnogo učinio za CSKA i evropsku košaraku. Gde god je CSKA igrao dvorane su bile pune. Publika je dolazila da vidi Kirilenka. Za ovih godinu dana je pokazao kakav je igrač i njemu je mesto u NBA. Frustrirajuće je da svake godine klubovi iz SAD uzimaju najbolje evropske igrače, ali nemoguće je dsa njima da se takmičimo" rekao je predsednik CSKA Andrej Vatutin.

Iako CSKA očigledno neće biti zadovoljan zbog toga što će ostati bez najboljeg pojedinca u ekipi, protivnici ovog kluba imaju mnogo razloga za zadovoljstvo.

Tako će i Duško Vujošević imati jednu brigu manje kada na jesen bude pripremao svoj tim za duel sa Moskovljanima.

Partizan se nalazi u grupi D sa Barselonom, CSKA, Lijetuvos Ritasom, Bambergom i Bešiktašom.

Ne propustite