Arsenal - Kad je finale FA kupa razlog za radost do neba...

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 14.04.2014.
10:38
Izvor: Sportske.net

Pre deset godina, Arsenal je demolirao Lids sa 5:0 uz poker Tijerija Anrija. Dva dana kasnije slavili su titulu u sezoni koju su završili bez poraza. Deceniju kasnije slave plasman u finale FA kupa kao da su osvojili Ligu šampiona...

Beta/AP Photo/Sang Tan
Beta/AP Photo/Sang Tan

Povezane vesti

Na ostrvu traje polemika da li je slavlje nakon srećne pobede nad timom iz Čempionšipa bilo neukusno. Plasman u finale FA kupa je usledio praktično na desetogodišnjicu "Nepobedivih" titule koja je osvojena u sezoni u kojoj je Arsenal završio šampionat bez poraza.

Tačno je, vreme prolazi, ali selfiji, divlja radost možda pokazuju koliko je Arsenal očajan u nameri da osvoji trofej.

"Govorimo o Arsenalu, prošle godine su slavili četvrto mesto kao titulu, sada slave pobedu protiv drugoligaša na penale kao da su osvojili nešto. Trebalo bi malo da iskuliraju", rekao je Roj Kin u studiju.

Naravno, Irac ima pravo na svoje mišljenje, što se samih navijača Arsenala tiče, a njihovo mišljenje je najvažnije, bitno je da je tim u finalu, pa šta ako su sebi dali oduška.

Međutim, ta radost na neki način pokazuje da su očekivanja izneverena nakon dve titule u tri godine pre deceniju. Mnogi su mislili da pred njima leži trofejna budućnost, ali su se "Nepobedivi" raspali, poslednji trzaj bilo je finale LŠ 2006.

Već devet godina nema trofeja, startovaće kao favoriti protiv Hala, ali da li je to ono što zadovoljava navijače?

Svakako ne, poverenje u Vengera se istrošilo, a ako Arsenal ne osvoji četvrto mesto, stvari bi mogle da postanu nepodnošljive. Venger još nije produžio ugovor, kaže da je koncentrisan na završnicu sezone, klub mu nudi dvogodišnju obavezu.

U ovom trenutku "Tobdžije" se bore sa Evertonom za 4. poziciju, imaju dva boda manje, neće biti lako da se stigne do Lige šampiona.

Možda od toga i zavisi sudbina "Profesora", pa ni eventualno osvajanje kupa neće biti dovoljno dobro.

A sve je izgledalo potpuno drugačije pre desetak godina...

Ne propustite