Asamoa: "Gde je moj novac!?"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 27.02.2014.
22:03
Izvor: Sportske.net

Bivši fudbaler Crvene zvezde Natanijel Asamoa odlučan je u nameri da naplati dugovanja od svog nekadašnjeg kluba, zbog čega se obratio predsedniku i generalnom sekretaru FSS, kao i vicešampionu Srbije.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Kada se u smiranaj zimskog prelaznog roka Natanijel Asamoa oglasio na svom "Tviter" profilu kako bi obavestio javnost da mu Zvezda nije isplatila novac koji mu je dužna, iz Ljutice Bogdana i Takmičarske komisije JSL stiglo je obaveštenje da je deo novca koji Asamoa potražuje pravno osporen i da zbog toga crveno-beli mogu da registruju igrače za prolećni deo sezone.

Pompa se smirila na kratko, pošto se Ganjanin ponovo oglasio, ali je ovoga puta pismo upućeno medijima poslao i na adresu FSS u nameri da dobije odgovor na jedno jedino pitanje, "Gde je novac koji mu Crvena zvezda dugije?!"

"Do današnjeg dana, 27. februara 2014, FK Crvena zvezda nije izmirila dugovanja prema meni, po odluci Arbitražne i Disciplinske komisije FSS, a ceo iznos dugovanja FK Crvena zvezda je navodno deponovala na račun FSS 14. februara 2014. Fudbalski savez Srbije drži ta sredstva na svom računu do današnjeg dana i ne prosleđuje mi ih" ističe Asamoa.

Za razliku od prethodnog saopštenja koje je dostavio medijima, u kome je paljba osuta po čelnicima Crvene zvezde, ovoga puta su se na udaru našli čelnici FSS Tomislav Karadžić i Zoran Laković.

"Na moj dopis i mejl i koji sam dostavio FSS 19. februara 2014. koji je bio upućen FSS i generalnom sekretarau Zoranu Lakoviću obavestio sam ponovo o mom računu na koji treba da se izvrši plaćanje i zamolio Savez da poštuje pravne odluke sopstvenih organa. POŠTO DO DANAŠNJEG DANA NISAM DOBIO NOVAC, JAVNO PITAM PREDSEDNIKA FS SRBIJE TOMISLAVA KARADŽIĆA I GENSEKA ZORANA LAKOVIĆA - GDE JE MOJ NOVAC?" napisao je Asamoa.

Za kraj, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde poručuje da će se, u slučaju da mu dug od oko 200.000 evra ne bude isplaćen u narednih dan ili dva, obratiti organima UEFA i FIFA.

"Smatram da sam imao dovoljno strpljenja i da sasvim razumno da očekujem da mi danas ili sutra novac bude uplaćen, a potvrda uplate poslata na moj mejl, jer u suprostnom ne preostaje mi ništa drugo nego da detaljno obavestim UEFA i FIFA sa posebnom pažnjom da samo meni nije uplaćen novac" naveo je Asamoa u svom obraćanju čelnicima FSS i srpskoj javnosti.

Ostaje da se vidi da li je novac zaista prosleđen na račun FSS ili su informacije koje Asamoa ima neistina.

Jasno je da za FSS i Crvenu zvezdu ne bi bilo dobro da se Ganjanin obrati organima UEFA i FIFA pošto 'srpska kuća fudbala' ima sve manje poverenja u naš Savez a Zvezdi i bez Asamoinih pritužbi "visi" licenca za nastupe u evro takmičenjima.

Ne propustite