Atanasijević: "Biće teško protiv azijske škole"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 24.05.2012.
12:27
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Evropski prvaci nalaze se na pripremama u japanskom gradu Hamamcu gde će dočekati početak kvalifikacija za OI koje se igraju u Tokiju. Korektor "Orlova" poziva na oprez jer stil azijskih ekipa nikako ne leži našoj selekciji.

fivb.org
fivb.org

Povezane vesti

Srbija prvog juna počinje svoju poslednju bitku u koji je ulog odlazak na OI. Samo prvoplasirana selekcija sa ovog turnira obezbediće vizu za London a naši odbojkaši važe za favorite.

Ipak, iako imena protivnika nisu iz ranga svetske top klase, treba biti oprezan i u svaki meč ulaziti maksimalno požrtvovano čega je svestan i korektor naše ekipe.

"Već smo desetak dana u Japanu. Mnogo nam je lakše, privikli smo se na vremensku razliku, a odigrali smo i tri utakmice u Svetskoj ligi. Možemo biti zadovoljni trenutnom formom, ali preostaje nam dosta toga da uradimo. Nadam se da ćemo u Tokio otići spremni i da ćemo osvojiti toliko željeno prvo mesto" rekao je Aleksandar Atanasijević.

Posebna pažnja trebalo bi da bude usmerena na podrobno analizizranje stila igre azijskih selekcija jer nam on nimalo ne leži.

"Rivali nisu toliko poznati. Naročito nam ne odgovara stil azijskih selekcija, koji se dosta razlikuje od evropskog. Ulog je veliki, moramo da pobedimo sve rivale ukoliko želimo da igramo na olimpijskom turniru" zaključio je Atanasijević.

Raspored mečeva na kvalifikacionom turniru u Tokiju je sledeći:

1. jun Srbija - Japan
2. jun Srbija - Koreja
5. jun Srbija - Kina
7. jun Srbija - Portoriko
9. jun Srbija - Iran
10. jun Srbija - Venecuela

Samo prvoplasirana selekcija na ovom turniru obezbediće odlazak na OI koje se ovoga leta održavaju u Londonu.

Ne propustite