Atinski derbi pripao Panatinaikosu!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 02.03.2014.
21:28
Izvor: Sportske.net

U derbiju grčkog prvenstva Panatinaikos je danas kao gost savladao Olimpijakos rezultatom 3:0 i na taj način je naneo prvi poraz ekipi iz Pireja u domaćem šampionatu!

Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Povezane vesti

Ono što nije mogao Mančester Junajted, uspeo je najveći rival ekipi iz Pireja, Panatinaikos.

Oni su danas kao gosti savladali Olimpijakos rezultatom 3:0 golovima Pranjića, Berga i Abajida i na taj način im naneli prvi poraz ove sezone u ovom takmičenju.

Panatinaikos koji igra ispod očekivanja nalazi se na četvrtom mestu, ali je pobeda u derbi meču donekle mogla da popravi ovu očajnu sezonu.

Sa druge strane, Olimpijakos je praktično obezbedio titulu, pošto ima čak 19 bodova više od PAOK-a. Ipak, ostaće gorak ukus u ustima navijača Olimpijakosa s obzirom na ovaj poraz u derbiju.

Prvi gol pao je u 45. minutu nakon odlične kontre, Pranjić je sa nekih 20-ak metara precizno šutirao i doveo goste u vođstvo od 1:0.

Na sledeći gol čekalo se do 68. minuta kada je sevnula još jedna kontra gostiju. Berg je bio siguran realizator preciznim šutem po zemlji, ponovo golman Himenez nije mogao ništa da učini, već je bilo 0:2.

Jedan od kljjučnih detalja desio se u 82. minutu kada je Alehandro Domingez promašio penal, da bi sve to bilo kažnjeno u 89. minutu kada je Abajida pogodio iz slobodnog udarca i tako zapečatio sudbinu Olimpijakosa u ovom meču.

Pogledajte sve golove sa ovog meča u narednom videu.




Ne propustite