"Azuri" odabrali Finsku i dali šansu Ukrajini

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 06.09.2017.
18:25
Izvor: Sportske.net

Trijumfom nad selekcijom Gruzije reprezentacija Italije overila je treće mesto u Grupi B i ujedno ostavila Ukrajinu u životu.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

"Azuri" su nakon dva vezana poraza od Litvanije i Nemačke uspeli da se vrate na pobednički kolosek i u pozitivnoj atmosferi dočekaju meč osmine finala sa Finskom.

Italija je u okviru 5. kola Grupe B savladala selekciju Gruzije rezultatom 71:69 (27:10, 20:11, 20:17, 13:22) i tako overila treće mesto na tabeli.

Izabranici Etorea Mesine mogli su da naprave od gotovog veresiju pošto su poslednju četvrtinu odigrali očajno ali su na kraju uz dosta sreće upisali treću pobedu u Grupi B.

"Azuri" su uspeli da prokockaju 19 poena prednosti pa su u poslednjoj sekundi uz dosta sreće izblokirali Šermadina i tako sačuvali zasluženu pobedu.

Marko Belineli (15 pts, 4 sk, 2 as) i Luiđi Datome (14 pts, 5 sk, 4 as) bili su najefikasniji u pobedničkom sastavu, dok je selekciju Gruzije predvodio Džej Ar Dikson sa 29 poena.

Ovakav rezultat u duelu Italije i Gruzije ide na ruku selekciji Ukrajine koja će večeras imati priliku da eventualnom pobedom nad Izraelom osigura plasman u osminu finala.

Ukrajina je po kvalitetu slabija od domaćina Grupe B ali je Izrael izgubio šanse za plasman u osminu finala zbog čega ne bi bilo iznenađenje ukolko bi Gruzija ostala bez mesta u eliminacijama.

Dodajmo i to da će Italijani u osmini finala igrati protiv drugoplasirane reprezentacije iz Grupe B, a to je selekcija Finske.

Gruzija sada čeka ishod meča Izrael - Ukrajina, a ukoliko Izraelci slave u osmini finala igraće protiv Slovenije.

Ne propustite