Babalj: "U Zvezdi je haos, srećan sam što sam otišao!"

Autor: Miloš Marković
petak 01.02.2013.
14:59
Izvor: Sportske.net

U ispovesti za australijske medije nakon povratka iz Srbije, doskorašnji napadač Crvene zvezde, Eli Babalj otvoreno je govorio o vremenu provedenom na „Marakani“.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Doveden kao veliko pojačanje za, tada još, Robijev tim, Eli Babalj nije uspeo da se dokaže u ekipi Crvene zvezde.

Vratio se tokom prošle nedelje mladi Australijanac u domovinu, u svoj bivši klub sa kojim će nastaviti odakle je i stao.

Babalj će potpisati novi, jednogošinji ugovor sa ekipom Harta, ima veliku motivaciju da svoju karijeru vrati na pravi put nakon neuspele epizode u Srbiji.

Govoreći o iskustvu u srpskom fudbalu, australijski mediji u prvi plan ističu sukob Babalja i Natanijela Asamoe, zbog kojeg je, kako se navodi, Australijanac nepravedno zapostavljen od strane trenera Jankovića.

Sam Babalj ističe da mu je drago da je 'pobegao' iz Zvezde.

„Srećan sam što sam otišao odatle.“

„Crvena zvezda je u velikim finansijskim problemima, u klubu je svojevrsni haos. Drago mi je što se vraćam u domovinu i što ću ponovo da se posvetim fudbalu.“, Babalj je rekao nakon prvog treninga sa svojim novim-starim timom.

Babalj dodaje da mu je boravak u Crvenoj zvezdi krenuo pogrenim putem od prvog dana.

„Bilo je mnogo stvari na koje nisam mogao da utičem. Od prvom dana su krenuli problemi, počev od prve rate za transfer koja nije uplaćena.“

„Nakon toga sam propustio četiri ili pet utakmica, nisam primao platu, trener je otišao, morao sam da platim kaznu, dolazak novog trenera. Sve što je moglo da krene naopako krenulo je.“, jada se Babalj.

„Nadao sam se da će sreća da me pogleda, ali stvari se nikako nisu menjale. Zvezda ima velikih problema, srećan sam što sam otišao.“, ističe on.

Ispred australijskog reprezentativca je novi početak, nada se da će ga iskustvo koje je stekao ipak načiniti boljim.

„Ako ništa drugo, nadam se da me je ovo negativno iskustvo načinilo boljim i jačim.“, ističe Babalj.

Evropa ostaje želja, rado bi se Eli vratio na Stari kontiinent, samo ne u sredinu na kakvu je naišao u Zvezdi.

„Imam želju da se vratim u Evropu.“

„Ali u odgovarajuću sredinu, ne u onakav haos. Voleo bih dao dem negde gde mogu na miru da se posvetim fudbalu, a to nije bio slučaj u Crvenoj zvezdi.“, zaključio je Eli Babalj.


Ne propustite