Babalj ukrasio Zvezdin trijumf

Autor: Darko Mitrović
subota 29.09.2012.
20:53
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda večeras na Marakani ostvarila rutinsku pobedu nad Smederevom u meču sedmog kola Superlige. Meč zvršen rezultatom 3:1 u korist Beograđana, a pažnju privukao i gol novajlije Elija Babalja, kome je samo nekoliko minuta na terenu bilo dovoljno d

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Kako se i očekivalo, inicijativa Crvene zvezde od starta meča, prvi pokušaj imao je kapiten Milijaš sa nekih 18 metara u drugom minutu, ali je sigurno intervenisao golman gostiju Živković.

Četiri minuta kasnije, prilika i za Mudrinskog, koji posle pasa kroz sredinu snažno šutira u levi ugao gola, ali pogađa spoljnji deo mreže.

A onda, u 8. minutu stopostotna prilika za Smederevce! Akcija gostiju išla je po desnoj strani, usledio je centaršut na peterac, Mijailović indolentno propušta ovu loptu ka potpuno samom Veljoviću, koji sa pet metara šutira preko gola!

Veljović preti i u desetom minutu, prodro je u kazneni prostor, gde ga sustiže Mijailović i pravovremenim uklizavanjem se iskupljuje za malopređašnji veliki kiks.

A onda, 17. minut i 1:0 za Zvezdu! Luka Milunović! Otvorili su se Smederevci, osokoljeni prilikama Veljovića, ali su i time ostavili više prostora na svojoj polovini. To je iskoristio brzonogi Kasalica, koji je na ivici kaznenog prostora odlično uposlio Milunovića, koji iskosa sa leve strane gađa bliži ugao i vara Živkovića.

Sledi period mirnije igre, sve do 31. minuta, kada se Milunović našao u sličnoj poziciji iz koje je postigao vodeći gol, ali ovog puta golman Živković zaustavlja taj pokušaj.

Dva minuta kasnije dobra prilika i za Milivojevića, koji posle akcije domaćih po desnoj strani, loše prihvata loptu na nekih 13-14 metara od gola i na kraju ne uspeva da šutira, iako je u prvom trenutku imao otvoren put ka golu.

I, kada se očekivao kraj prvog poluvremena, Nikola Mikić postiže drugi gol za Zvezdu! Krenuo je bivši kapiten sa svoje polovine, razmenio dupli pas sa Kasalicom, zatim ušao u kazneni prostor i na najbolji način završio akciju - 2:0!

Novi problemi za Smederevce na startu drugog poluvremena, pošto Rade Veljović zbog povrede mora da napusti igru. Priliku dobija mladi Miloš Đorđević.

Tri minuta kasnije sjajan potez Mudrinskog posle centaršuta Mikića sa desne strane. Šutirao je desnom nogom preko glave, nešto poput ''makazica'' i - pogodio prečku. U svakom slučaju zaslužio je snažne aplauze sa tribina...

Zvezda bez problema održava stečenu prednost, a treener Janković je u poslednjih 20 minuta ukazao priliku i talentovanom Vukanu Savićeviću, umesto strelca prvog gola Luke Milunovića.

U samom finišu, u ekipi Zvezde zaigrao je i Eli Babalj, koji tako prvi put dobija šamsu posle nedavnog incidenta sa Asmoom.

I tek što je ušao - poistigao je gol! Zvezda vodi 3:0!

Prethodno su korner na drugoj strani izveli Smederevci, posle čega je usledio brz kontranapad Zvezde, Kasalica je lepo uposlio Babalja koji izbija sam ispred Živkovića i rutinski postiže gol - 3:0.

Dva minuta kasnije uzvraćaju Smederevci, golom rezerviste Momića za konačnih 3:1.

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Pantić, Mijailović (Jovanović od 65.), Mladenović, Milivojević, Lazović, Milijaš, Milunović (Savićević od 71.), Kasalica, Mudrinski (Babalj od 84.).

Smederevo: M. Živković, Radovanović, Opačina, Miović, Lazarevski, Nikolić, Osman, Bogić, D. Živković, Krmar (Momić od 71.), Veljović (Đorđević od 50.).

Ne propustite