Babalj zadužio "devetku"!

Autor: Miloš Marković
sreda 20.06.2012.
13:07
Izvor: Sportske.net,

Fudbalski klub Crvena zvezda danas je i zvanično promovisao svoje novo pojačanje u napadu, Australijanca Elija Babalja.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Na zvaničnoj promociji korpulentni napadač je zadužio dres sa brojem 9 koji je bio upražnjen od odlaska Bruna Mezenge iz kluba sa Marakane.

Kratak i jasan je bio Eli Babalj kada su u pitanju njegove ambicije i želje sa novim klubom.

„Nadam se da ćemo vratiti pehare na Marakanu!“

„Velika mi je čast što sam došao u Crvenu zvezdu. Nadam se i da ćemo što dalje proći u kvalifikacijama za Ligu Evropa, a, ako bog da, i da se plasiramo u grupnu fazu takmičenja", rekao je Eli, ne Ilija.

„Po stoti put me pitate i ponovo odgovaram, nisam Ilija. Moje ime je Eli.“, rekao je 194 centimetara visoki napadač okupljenim novinarima koje je zanimalo i kakav je tip igrača.

"To treba da pitate trenera, a ja mogu da vam kažem da su mi prednost visina i tehnika", rekao je Babalj.

Na zvaničnoj promociji Babalja prisustvovale su ambasadorke Srbije u Australiji i Australije u Srbiji, Nada Maletić i dr Helena Stedert, kao i generalni sekretar kluba Đorđe Stefanović koji je bio potpuno jasan i trasparentan kada je u pitanju cena novog pojačanja.

„Mi u Zvezdi radimo transparentno.“

„Obeštećenje za Babalja iznosi 350 hiljada evra u dve rate, julska i januarska. Jeste bilo reči o 650 hiljada, ali se zahvaljujemo menadžerskoj agenciji koja nam je pomogla da napravimo dogovor koji je zadovoljio obe strane.“, istakao je Stefanović izuzetno zadovoljan ostvarenim transferom.

"On nije slučajno došao. Sportski deo je dugo gledao njegove snimke. Pregovori jesu trajali malo duže, ali se sve dobro završilo. Doveli smo kvalitetnog centarfora po uslovima koji su prihvatljivi za Crvenu zvezdu", rekao je Stefanović.

Inače, 20-godišnji fudbaler rođen u Sarajevu pre Zvezde branio je boje Melburn Harta za koji je u prošloj sezoni na 34 utakmice postigao 11 golova.

Sa beogradskim klubom je potpisao ugovor na četiri godine, a po sezoni bi trebalo da zarađuje oko 90.000 evra.


Ne propustite