Babić na promociji: ''Vošin poziv se ne odbija!''

Autor: Darko Mitrović
subota 04.01.2014.
15:39
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Vojvodina je u subotu promovisala novog trenera Branka Babića, koji će u nastavku sezone voditi ekipu novosadskog superligaša.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Posle odlaska Marka Nikolića i neuspelog pokušaja angažovanja Veljka Paunovića, Novosađani su rešenje pronašli u Branku Sosi Babiću, povratniku na klupu ''Lala''.

Iskusni stručnjak je u subotu i zvanično promovisan na novu dužnost, i tom prilikom je naglasio da mu je Vojvodina ukazala veliku čast ovim angažmanom.

''Oberučke sam prihvato poziv Vojvodine, a sve zbog njene bogate istorije i dugog trajanja u vrhu srpskog i jugosloveskog fudbala. Privilegija je raditi u Vojvodini i najiskrenije kažem - ovakav poziv se ne odbija.

Planovi i ideje rukovodstva kluba potpuno se poklapaju sa mojim vizijama Vojvodine, a one se temelje na promociji i afirmaciji mladih igrača. Na žalost, živimo u državi koja još uvek nema rešenja za vrhunski sport pa smo svedoci da nam već i kadeti odlaze u inostranstvo. Većina fudbalskih klubova, nije to ništa novo, živi isključivo od prodaje igrača i dok taj krucijalni problem ne rešimo moraćemo da funkcionišemo na ovaj način.

Dosta dobro poznajem igrački kadar Vojvodine, a tu su i moji saradnici, već afrmisani treneri Milan Kosanović, Zoran Vasiljević i Saša Todić koji će mi, siguran sam, sugerisati onono najbolje, koje treba da nas odvede do zajedničkog cilja''
, objašnjava Babić.

On je naglasio da će okosnucu tima na proleće činiti mladi igrači, uz još par iskusnijih igrača koji budu ostali u klubu ove zime.

''Osnovno je da pored neminovnih odlazaka nekolicine prvotimaca, zadržimo nekoliko iskusnijih igrača koji će predstavljati okosnicu ekipe na proleće. Što se tiče dolazaka, prioritet su nam desni bek i napadač. Želim da stvorim zdravu konkurenciju i dobru atmosferu u svlačionici jer su to preduslovi za uspeh.

Prelazni rok je pred nama i nemam dileme da će ljudi u klubu zaduženi za sportski deo dobro obaviti svoj deo posla''
, zaključio je novi trener Vojvodine.

Ne propustite