Bajern - E, ovo su rekordi!

Autor: Boris Jovanović
sreda 26.03.2014.
10:04
Izvor: Sportske.net

Mojesove crne ste pročitali, a ovako izgleda kada uspešni postavljaju standarde. Svi smo znali da će Bavarci odbraniti titulu, ali brojke su fascinantne!

Beta/AP Photo/Michael Sohn
Beta/AP Photo/Michael Sohn

Povezane vesti

Bajern je nadmoćno odbranio titulu, proslavili su sinoć "Salataru", pa mogu da se okrenu Ligi šampiona, odnosno "Svetom gralu", odbrani titule evropskog prvaka, što nikome nije pošlo za rukom, od kada se pomenuto takmičenje igra u ovom formatu.

Oni su već oborili jedan rekord, računajući i prošlu sezonu, Bajern je dobio deset mečeva u nizu u ovom evropskom takmičenju i srušio Barselonin rekord iz 2002.-2003. sezone.

Bajern je najbrže postao šampion u istoriji Bundeslige, sedam kola pre kraja. Srušili su rekord iz prošle sezone kada je Hajnkes predvodio tim do titule, šest kola pre završetka prvenstva.

Bajern je pobedio 19 puta u nizu u šampionatu, i prošli rekord od 15 pobeda su takođe držali pre nekoliko godina kada ih je trenirao Feliks Magat.

Ove sezone, zajedno sa prethodnom oborili su rekord Hamburga star tridesetak godina, naime Bavarci nisu izgubili u šampionatu 52 utakmice.

Imaju i najbolji skor na strani u istoriji, ovaj tim je dobio 9 od 10 poslednjih mečeva van svog stadiona. Uz to su recimo postigli gol u 64 meča u nizu. Tijago Alkantara je igrač koji je učestvovao u svih poslednjij 15 pobeda, Mario Mandžukić već sada Hrvat koji je postigao najviše golova u jednoj sezoni Bundeslige, ali bi mogao da postane i prvi Hrvat koji je osvojio titulu najboljeg strelca.

Imaju još da igraju za neke stvari u Bundesligi, recimo da postanu prvi u istoriji koji su neporaženi završili sezonu, pa da sruše rekord u broju bodova u šampionatu, koji sami drže, 91 od prošle sezone. Uz to mogli bi da stignu i do najvećeg broja pobeda, prošle sezone su slavili 29 puta u 34 utakmice!

Sada su primili 13 golova, prošle 18, ima još sedam mečeva do kraja, nije nemoguće da i tu postave novi standard. Prošle sezone su završili sa +25 u odnosu na Dortmund, sada imaju tu prednost, videćemo hoće li je povećati.

Die Beste!

Ne propustite