Bajković: "Ne krijem, mrzim Partizan!"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 02.01.2014.
22:26
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Golman Crvene zvezde Boban Bajković rekapitulirao je sve ono što mu se dogodilo za deset godina koliko je proveo u Zvezdi a tom prilikom je priznao da mrzi Partizan i da ne shvata kako je nekima palo na pamet da nakon Zvezde zaigraju za crno-bele.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Ekscentrični golman Crvene zvezde proslaviće sredinom januara deset godina od dolaska u klub sa kojim je do sada uspeo da osvoji samo jedan trofej.

Jedini je fudbaler koji je u kontinuitetu boravio na "Marakani" od vremena kada je Dragan Džajić bio predsednik pa do trenutka kada se najbolji fudbaler u istoriji domaćeg fudbala vratio u predsedničku fotelju.

Rekapitulirajući sve ono što mu se dogodilo za deset godina ocenio je da najviše može da žali za time što još uvek nema titulu sa Zvezdom a nije zaboravio da pomene ni Roberta Prosinečkog koga smatra odgovornim što ga je vratio u život.

"Da nije bilo Prosinečkog ne znam gde bih bio danas. Robi mi je spasao život! Uveliko sam krenuo vanfudbalskim putem, spominjan sam samo u nekim drugim kontekstima, jer kao šesti golman nisam imao ni utakmice, ni karantin, samo mnogo slobodnog vremena" iskreno konstatuje Bajković.

Rođeni Cetinjanin dodao je da je uz poverenje koje mu je ukazano sve krenulo boljim tokom pa tako i situacija na privatnom planu života.

"Stao sam na gol, smirio se, oženio... Sad, više ne bih mogao da se vratim u kafanu. Imam porodicu i ne bih je menjao ni za šta. Eto, s Robijem je i mene pogledala sreća, bez koje ništa ne može u životu. Jer kad majmun okrene dupe, onda sve ide naopako" slikovito objašnjava Bajković.

Iako deset godina u Zvezdi, Bajković ima samo jedan osvojen trofej i to je ono što ga posebno tišti.

"Od kada branim, imam samo jedan Kup i sve bih dao za titulu. Za to živiš i teško podnosiš kad su oni (Partizan) prvi. Mislim da sada imamo velike šanse jer smo na pauzu otišli s minus jedan, a ne kao pre sa sedam-osam ili čak 11" tvrdi Bajković.

A kada su u pitanju "ONI", ne krije da ih mrzi iako nema ništa protiv Partizanovih igrača.

"Ne krijem, mrzim Partizan. Ali, ne igrače, već klub. S fudbalerima se uvek pozdravim, ima dobrih momaka i poštujem ih. Oni vole svoj klub, ja svoj i to je to" kaže Bajković.

Crnogorcu koji se oseća kao Srbin strana je pomisao da jednog dana obuče dres Partizana, kako je to uradio Vladimir Stojković.

"To mi nikad neće biti jasno. To je kao da izdaš majku ili oca. Najgore nešto. Ali, svako je kovač svoje sreće..." zaključuje Bajko.

Ukoliko tokom zimskog prelaznog roka ne napusti klub, Boban Bajković imaće priliku da sa Zvezdom konačno dođe do titule i tako ostvari san koji sanja već deset godina.

Ne propustite