Bajković: "Strašno bez Evrope!"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 15.04.2014.
12:10
Izvor: Sportske.net

Golman Crvene zvezde Boban Bajković priznao je da bi eventualni izostanak iz evropskih takmičenja bio veliki udarac za klub i svakog od igrača koji bi mogli da se afirmišu kroz mečeve u takmičenjima pod okriljem UEFA.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda susreo se sa problemom koji se nametnuo lošim finansijskim poslovanjem u prethodnom periodu a koji bi mogao da dovede do suspenzije iz evropskih takmičenja.

UEFA je dala rok čelnicima kluba da reše finansijske probleme i izbegnu kaznu ali to neće biti nimalo lak posao, čega su svesni i fudbaleri.

"Znam da je kontrola rigorozna, mada se ne razumem u pojedinosti. Mi som rezultatski stigli do Evrope i verujem da klub ima rešenja za ovaj problem" rekao je Boban Bajković za "Sport".

Crveno-beli uveliko se bore za titulu u Jelen Superligi ali im je mesto u kvalifikacijama za jedno od dva takmičenja pod okriljem UEFA već zagarantovano, ako se gledaju rezultati.

Sa druge strane, postoji doza bojazni da bi Evropska fudbalska unija mogla Zvezdi da zatvori vrata svojih takmičenja što za Bobana Bajkovića deluje kao "horor scenario".

"Nadamo se dobrom rezultatu. Eventualno neigranje u Evropi donelo bi veliki minus, i klubu i kasi, i igračima zbog izostanka afirmacije. Pogotovu ako osvojimo titulu i ne budemo mogli da kroz kvalifikacije pokušamo da se proguramo u Ligu šampiona. E, to bi bilo strašno" zaključuje Bajković.

Zvezda ima rok do 24. aprila da isplati deo svojih dugovanja a početak maja je poslednja vremenska odrednica do kada crveno-beli moraju da izmire sve finansijske obaveze zbog kojih im UEFA preti kaznom.

Ne propustite