Bajković: "Vreme je da krenem dalje"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 06.07.2013.
14:12
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Fudbaler Crvene zvezde koji u trenutnom sastavu ima najduži staž priznao je da je došlo vreme da karijeru nastavi van granica Srbije i da priliku da stane na Zvezdin gol prepusti nekom od mlađih kolega.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Boban Bajković ima ubedljivo najduži staž od svih Zvezdinih fudbalera pošto je već deset godina deo najtrofejnijeg srpskog kluba.

Po završetku prethodne sezone pojavile su se ponude da karijeru nastavi u inostranstvu za šta i sam veruje da je došlo vreme.

"Meni je Zvezda porodica i kuća. To zna svaki navijač. Ako ostanem ne bunim se nimalo. Jeste vreme da krenem dalje, da neki novi klinci takođe dobiju šansu, i da ja osetim neke nove sredine. Ipak, ako ostanem imaću isti motiv i istu želju kao do sada. Ja ovde jednostavno branim punog srca i to se nikada neće promeniti" rekao je Bajković.

Za Zvezdinog golmana najviše interesovanja stiže iz Turske ali Bajko ne želi mnogo da priča o svojoj budućnosti jer je i ranije bio na korak od odlaska pa se posao nije završavao do kraja.

"Nema tu šta da se priča. Videćemo. Ima nekih ponuda i priča ali ja sam sa mojom Zvezdom u Švajcarskoj a ne u novom klubu. Dakle, treba sačekati konačan dogovor. Dok ne odem ne mogu da kažem ništa jer toliko puta sam imao sigurne klubove a na kraju sam ostajao" poručio je golman crveno-belih.

U slučaju da ostane na "Marakani" i naredne sezone Bajković ne sumnja da će Zvezda biti konkurentnija u domaćim takmičenjima nego lani.


"Siguran sam da ćemo biti kvalitetniji nego prošle godine. Stigli su provereni igrači, šteta je što se Rakić povredio jer mnogo je koristan igrač i uklopio se za pet minuta. Svi znaju da nam nedostaju dva štopera. Krneta i Marinković su odlični tokom ovih priprema ali prosto treba im 'pomoć' još nekog iskusnijeg jer prvenstvo je dugo, biće kartona. O dolasku Ninkovića neću ni da pričam, on je igrač evropske klase. Kovačević je takođe značajan. Mijailović u odbrani daje čvrstinu, a Slovenac Pečnik ima iskustvo i kvalitet" sumirao je utiske dosadašnjeg rada i formiranja tima Bajko.

Zvezda će pripreme za početak kvalifikacija u Ligi Evrope nastaviti u Švajcarskoj, gde učestvuje na "Uhren Kupu", a kada su potencijalni rivali u pitanju, Bajkoviću najviše smeta geografski položaj gradova iz kojih dolaze mogući rivali Crvene zvezde u drugom kolu.

"Geografski me nerviraju. Ne volim da putujem, da se klackam, a daleko su oba ostrva. Baš daleko. Avion, autobus, voz, brod... Samo nećemo balonom leteti do tamo. Mislim da će Island proći dalje. Znam da je bilo 1:1 u prvom meču ali IBV je bolji. Videćemo. Kako god da bude, mi ne smemo da se igramo. Ozbiljnost i maksimalnost nam garantuju pobedu jer smo kvalitetniji od njih sigurno" zaključuje Bajković.

Zvezda će večeras imati kvalitetnu proveru protiv Grashopersa u Grenhemu a u ponedeljak sledi okršaj sa šampionom Švajcarske Bazelom.

Nakon toga crveno-beli se vraćaju u Beograd i kreću sa poslednjim pripremama za prvi meč drugog kola kvalifikacija za LE.

Ne propustite