Bajnamov debi, bez popusta za Hardena, silni Sparsi!

Autor: Boris Jovanović
sreda 12.03.2014.
08:37
Izvor: Sportske.net

Endrju Bajnam solidan u debiju za Indijanu. Plej of košarka u Oklahomi, San Antonio rasturio Čikago i drži čelnu poziciju u ligi. Peković bolji od Raduljice, igrao i Nedović.

Beta/AP Photo/AJ Mast
Beta/AP Photo/AJ Mast

Povezane vesti

Posle dosta tenzija, nekoliko obračuna Beverlija i Vestbruka, kao i Hardena sa Redžijem Džeksonom, Oklahoma je bez većih muka savladala Hjuston u derbiju večeri. Time je prekinuta serija Roketsa od pet pobeda u nizu, oni su tokom te serije savladali Majami, Indijanu i Portlanda.

Ipak, Durant je bio preveliki zalogaj, ubacio je 42 poena, Vestbruk koji ima neraščišćene račune sa Beverlijem dodao 24. Naime, prošle godine je plej Oklahome povredio ligamente nakon duela sa bekom Hjustona, očigledno smatra da ovaj nije bio dovoljno oprezan u toj situaciji. Harden je bivšem klubu ubacio 28 poena, ali je Hjuston najbliže prišao na pet poena, dva minuta pre kraja, ali pobeda Tandera nije došla u pitanje.

Utakmice između Indijane i Bostona ostaće upamćena po debiju Bajnama za Pejserse. Nekadašnji centar Lejkersa koji se lečio i iskazivao nezadovoljstvo u Filadelfiji i Klivlendu prošlih sezona je uz 8 poena imao i 10 skokova za 16 minuta. Bio im je potreban pošto je Pol Džordž ušao u problem sa penalima, Stivenson nije mogao da pogodi ništa, a Hibert doživeo težak pad u drugom poluvremenu. Bajnam se ispostavio kao dobra podrška Vestu koji je sačuvao Pejserse od razočaranja sa 24 poena. Sada Indijana ima pobedu i po prednosti nad Majamijem, na vrhu Istoka.

San Antonio je protutnjao kroz Čikago. Ovo je njihov sedmi trijumf u nizu, a ništa nisu ostavili za drugo poluvreme. Već u prvom periodu bilo je 38:14, prednost je na poluvremenu bila +28. To je bio kraj nadi Čikaga, Manu je ubacio 22 poena, Toni Parker dodao 20, uz 9 asistencija. Sparsi su vodeći tim lige sa skorom 47-16.

Memfis je na uobičajen način stigao do pobede. Tornjevi blizanci Gasol i Randolf su završili veći deo posla, Portland je spušten ispod 100 poena, Oldridž je pogodio samo 8 od 23 šuta, a Lilard sa 32 poena ostao usamljen u redovima gostiju. Ovo je važna pobeda za "Grizlije", sada su učvrstili osmu poziciju na Zapadu, poslednju koja donosi plej of.

Golden Stejt je dobio važnu utakmicu protiv direktnog rivala u borbi za doigravanje, slavili su protiv Dalasa i održali tri pobede prednosti nad Memfisom. Džordan Kraford je ubacio 19 poena, Bogut dodao 15, dok je bivši ljubimac navijača u "Orakl Areni", Monta Elis na drugoj strani postigao 15 koševa. Golden Stejt je čuvao snagu za večerašnji obračun na Pacifiku sa Klipersima koji im beže na tabeli četiri trijumfa.

Igrao je i Nedović, nešto manje od 5 minuta, ubacio 2 poena.

Okršaj Pekovića i Raduljice pripao je Crnogorcu, Minesota je uspela da u drugom poluvremenu slomi otpor Baksa, Srbin je ubacio 5 poena, na drugoj strani Peković 14 poena i 8 uhvaćenih lopti. Detroit je odigrao jednu od boljih partija u 2014. prekinuli su niz od tri poraza, savladali Kingse, ali šanse za plej of ostaju mršave. Džoš Smit je ubacio 24 poena, Staki dodao 23, kod Sakramenta, najefikasniji Rudi Gej sa 20 poena.

Rezultati:

Indijana - Boston  94:83
Golden Stejt - Dalas 108:85
Memfis - Portland 109:99
Oklahoma - Hjuston 106:98
Minesota - Milvoki 112:101
Čikagi - San Antonio 96:104
Detroit - Sakramento 99:89

))

Ne propustite