Barsa 'vaskrsla' u finišu i ostala u šampionskoj trci!

Autor: Boban Filipović
nedelja 20.04.2014.
22:59
Izvor: Sportske.net

Na 20-ak minuta pre kraja Bilbao imao prednost na 'Nou Kampu', ali je aktuelni šampion pokazao da može da zablista kada je najteže i sa dva gola za dva minuta uspeo da osvoji veoma važna tri boda.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Fenomanalan fudbal priredili su nam na Uskršnje veče fudbaleri Barselone i Atletik Bilbaa na 'Kamp Nou' u okviru 34. kola španske Primere.

Prvu šansu na meču imao je sjajni centrafor Baska Aric Aduric već u devetom minutu, ali Pinto dobro interveniše.

Katalonci ubrzo uzvraćaju preko Pedra i Mesija, ali njihovi pokušaji nisu doneli promenu rezultata.

Veliku priliku domaćin je imao u 21. minutu meča, u njoj se našao Adriano, Brazilac je izblokiran u odsudnom trenutku.

Igra se rasplamsava, Aduric je na isteku pola časa igre ponovo u prilici, njegove fantastične makazice zaustavlja stativa, u nastavku akcije Pinto sjajno interveniše posle udarca Susaete. Bilbau ne predstavlja problem da se nadigrava sa Barsom, ali mreža Pinta ostaje netaknuta.

Barselona već u sledećem napadu ima veliku šansu da povede, ali Aleksis Sančez se obrukao u izglednoj šansi kada je sa par metara pogodio stativu.

Golman gostiju Gorka Iraizoz je maestralan, sve brani, ponovo je u prilici u finišu prvog dela igre bio čileanski napadač, potom i Pedro, ali se na odmor odlazi bez golova.

Fantastičan tempo i vrhunski fudbal viđen je i u nastavku, a posle samo pet minuta igre Bilbao dolazi u vođstvo.

Spain Soccer La Liga

Bartra je izgubio jednu loptu u opasnoj zoni, Iker Muniain, dečko koji je srušio jesenas Barsu na 'San Mamesu', odigrava za Adurica koji u maniru rasnog golgetera šalje loptu u samo ćoše Pintovog gola.

Usledilo je mahanje belim maramicama na tribinama 'Nou Kampa', zvužduka i prozivki nije bio pošteđen niko osim Andresa Inijeste.

Martinova ekipa kreće na sve ili ništa jer bi novi poraz značio i kraj snova o odbrani titule, šanse se stvaraju ali Iraizoz nastavlja da čini čuda na golu i skida pokušaje Pedra i Mesija.

Međutim, upravo su Pedro i Mesi bili tvorci preokreta koji se desio u intervalu od 72. do 74. minuta.

Pre toga Ander Erera je imao jedan vrhunski šut iz daljine, koji je završio tik preko prečke.

Barsa je do izjednačenja stigla nakon akcije koja je išla po desnoj strani, Dani Alveš je fino promešao odbranu gostiju, ušao u šesnaestreac, proigrao Aleksisa Sančeza, on je šutirao ka golu traljavo, ali Pedro je pratio sve to i iz neposredne bliznine ćušnuo loptu u mrežu gostiju iz Baskije.

Samo što su Valveredovi puleni krenuli sa centra izgubili su loptu, Mesi se stuštio ka golu, bio fauliran, sudija je pustio prednost, Iraizoz je lako ukrotio ovaj pokušaj Argentinca, ali je arbitar nakon toga ipak dosudio slobodan udarac za Barsu na ivici šesnaesterca.

Leo Mesi je šutirao snažno u golmanov ugao, prva loša intervencija Iraizoza, lopta mu prolazi kroz ruke i Barsa vodi sa 2:1.

To nije bio kraj uzbuđenjima, Kristijan Teljo je imao veliku šansu da u poslednjem minutu regularnog dela reši sve dileme oko pobednika, ali je njegova završnica bila početnička.

Taj promašaj je vrlo lako mogao da bude kažnjen u sudijskoj nadoknadi, Mikel Riko je već savladao Pinta, ali Havijer Maskerano sprečava izjednačenje. Ostalo je 2:1, Katalonci osvajaju sva tri boda koja ih ostavljaju u trci za šampionsku titulu sa Atletiko Madridom i Realom.

Hrabri Bilbao ostaje na četvrtoj poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali se Sevilja primakla na svega tri boda zaostatka.

Golove sa 'svemirskog meča' na 'Nou Kampu' pogledajte OVDE.

Ne propustite