Barso, šta je sa tobom?

Autor: Vladimir Nestorović
subota 12.04.2014.
21:50
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Barselone nisu uspeli da slave na gostovanju Granadi, a domaća ekipa je veoma požrtvovanom igrom stigla do sva tri boda, uprkos činjenici što je prvi duel ovih ekipa u Primeri na 'Kamp Nou' završen sa četiri gola u mreži crveno-belih.

Beta/AP Photo/Daniel Tejedor
Beta/AP Photo/Daniel Tejedor

Povezane vesti

Posle poraza od Atletiko Madrida i ispadanja iz Lige šampiona, Barselona se okrenula Primeri, ali se čini da izabranici Tate Martina nisu uspeli da iz glave izbace utakmicu sa 'Jorgandžijama'.

Granada je ušla u meč veoma motivisano i uspela da povede posle prve šanse na meču. Fran Riko je poslao sjajan pas u prostor za Jasina Brahimija, a Alžirac je majstorski savladao Pinta. Igrao se 16. minut.

Domaća ekipa tada se potpuno povukla i svoju priliku čekala iz kontranapada, a Barselona je po navici igrala spore napade, dugo držala loptu, ali nije uspela da zatrese mrežu golmana Orestisa Karnezisa.

Upravo je Grk jedan od najzaslužnijih za poraz Barselone, pošto je imao nekoliko neverovatnih intervencija, pre svega u drugom delu utakmice, kada je 'skinuo' Mesijev slobodnjak i u još par navrata bio na visini zadatka.

U finišu meča El Arabi je mogao da se proslavi i stavi tačku na utakmicu, ali je šutirao pravo u Pinta.

Tata Martino je pokušao da izmenama prodrma svoju ekipu, ali nije uspeo, pa je Barselona tako ostala bez važna tri boda koja se mogu pokazati veoma bitnim u borbi za titulu u Primeri.

Poražavajući podatak za sve navijače katalonske ekipe je i činjenica da je Barselona u svom posedu držala loptu čak 81% vremena, ali joj to nije bilo dovoljno da postigne makar jedan pogodak.

Jedini gol sa meča pogledajte OVDE.

Ne propustite