Bata osudio vandalizam i pozvao vlasti da reaguju

Autor: Miloš Marković
utorak 22.01.2013.
10:03
Izvor: Sportske.net

Prvi čovek Vojvodine osudio je vandalski čin rušenja natpisa na ulazu u fudbalski centar „Vujadin Boškov“ i incident koji se dogodio u noći između nedelje i ponedeljka.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Ljut i razumljivo ogorčen bio je predsednik novosadskog kluba Ratko Butorović nakon što je saznao za vandalski čin u kome su nepoznati počinioci polomili slova i uništili natpis na ulasku u fudbalski centar.

„Zaista mi nisu jasni motivi koji nagone pojedince na ovakve vandalske činove.“, rekao je prvi čovek novosadskog kluba uz potsećanje da, kada je u pitanju Vojvodina, ovaj slučaj nije prvi.

„Nekoliko puta nam je uništavan natpis na ulazu u trening centar, a grb FK „Vojvodina“ smo morali sami da uklonimo jer su ga huligani razbijali. “

„Pitam se da li sve što je lepo i uredno u ovom gradu mora da bude uništeno ? Ili je to samo zato što se radi o FK „Vojvodina“? Poručujem onima koji su ovo učinili - Mi ne rušimo niti ćemo ikada rušiti tuđe. Ne morate da nas volite niti želimo da vas primoravamo na to. Možete čak i da nas mrzite, nije nas briga. Ali ako imate bar zrnce morala i ljudskosti ispoštujte ono što je neko svojim novcem i trudom izgradio.“, rekao je za klupski sajt predsednik Vojvodine i podsetio da ni u prethodnom slučaju vandalizma vlasti nisu preduzele mere kako bi počinioci bili pronađeni.

S tim u vezi, predsednik kluba je na kraju svog izlaganja uputio i apel da se počinioci pronađu.

„Apelujemo na nadležne organe da pronađu počinioce, a što se FK „Vojvodina“ tiče, budite uvereni da klub sigurno više neće dozvoliti da bilo ko više uništava njegovu imovinu koja je skupo plaćena.“, rekao je Butorović.


Ne propustite