Bata Živa je umeo sa Brazilcima...

Autor: Darko Mitrović
subota 07.06.2014.
14:41
Izvor: Sportske.net

Posle poraza naše reprezentacije u Sao Paolu od Brazila, i dalje nam ostaje da se sećamo onog remija iz 1998. godine, kada je naš nacionalni tim, pod vođstvom Milana Živadinovića uspeo da izbori nerešen rezultat protiv Brazilaca na njihovom terenu.

mojacrvenazvezda.net
mojacrvenazvezda.net

Povezane vesti

Jedna od utakmica kojom se srpski trenerski ''bard'' posebno ponosi iz svoje trenerske karijere, svakako je nerešen rezultat na gostovanju Brazilu iz 1998. godine.

''Ja sam jedini naš selektor koji je sa reprezentacijom Brazila u Brazilu igrao nerešeno'', podsetio nas je pre par dana Živadinović u emisiji kod Dejana Anđusa.

Tog septembra, reprezentacija SR Jugoslavije je igrala 1:1 u prijateljskoj utakmici sa Brazilcima. Savo Milošević je doveo naš tim u vođstvo posle osam minuta igre, a konačan rezultat postavio je Marselinjo, devet minuta kasnije.

Jugoslavija je tada nastupila u sledećem sastavu: Kralj (od 46. Žilić), Sakić, Đorović, Jokanović, Đukić, Grozdić, J. Stanković (od 76. Šarac), Njeguš (od 46. Nađ), Mijatović (od 75. Lazetić), Petković (od 75. Ćurčić), Milošević (od 57. D. Kovačević).

Srbija je sinoć bila na dobrom putu da ostvari sličan rezultat protiv Nejmara i drugova, ali nam je nedostajala bolja završnica, nekoliko odličnih prilika nismo iskoristili,  pa su Brazilci slavili sa 1:0.

A ovako je to izgledalo te 1998. godine...

Ne propustite