Beg ili priznanje realnosti?

Autor: Boris Jovanović
petak 21.06.2013.
14:04
Izvor: Sportske.net

Dragan Džajić smatra da Sa Pintu nije imao razloga da napusti "Marakanu", tim pre što je bio plaćen i što bi se sigurno Zvezda pojačala do kraja sezone. Da li je trebalo da rizikuje?

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Jasno je da je Sa Pintu procenio da nema nikakvu šansu da sa ovakvim timom napadne titulu, a da bi plasman u LE bio čudo. Nije tajna da je njegov odlazak šokirao ljude na "Marakani" koji sada tragaju za rešenjem, iako vreme prolazi.

Dragan Džajić je komentarišući odlazak Portugalca rekao da ga je zatekla ovakva odluka, da je ona ishitrena, da bi sigurno Zvezda do kraja prelaznog roka formirala respektabilan tim i da niko nije pritiskao Pintua kada su u pitanju rezultati.

Da se razumemo, jasno da je situacija veoma teška, međutim sa druge strane Sa Pintu nije veliko trenersko ime, dobio je šansu u svom Sportingu, za njega je Zvezda odskočna daska.

Kada su u pitanju primanja, on je plaćen, teško je raditi sa nezadovoljnima, ali nije trebalo da se vraća iz Portugala, jer je ista situacija bila tokom proleća.

Pre će biti da je u ovoj situaciji proradio njegov temperament, da je suočen sa problemima doneo odluku, ali da je trebalo da odstupi odmah posle završetka sezone.

Podsetimo, gasili su mu struju na treningu, i proletos su igrači bivali nezadovoljni, ovakav odlazak ipak nema opravdanja. Jasno da i Zvezda nije mogla da spreči ovakve stvari, one pokazuju svu razmeru problema u kojima je klub, ali deo uprave nije imao poverenje u Portugalca ni tokom proleća.

Razlog su slabe partije, tim jeste pobeđivao, ali ta igra nije bila napredak u odnosu na jesen, a sve slabosti su se videle protiv Partizana. Sa jedne strane direktor Stojadinović koji je i doveo trenera iz Portugala tvrdi da je klub mnogo izgubio, sa druge strane, protivnici i samog Stojadinovića smatraju da je greška što Sa Pintu nije smenjen na kraju sezone.

Ovako izgubljeno je vreme, mada neko će reći bolje da je Portugalac otišao sada, a ne krajem leta, što se već dešavalo.

Kakav je vaš stav, da li je ovo samo uzmicanje pred problemima i provala portugalskog temperamenta, ili je Sa Pintu potpuno u pravu što je napustio klub koji tone?

Ne propustite