Bekriću žao što nije bilo više medalja...

Autor: Beta Beta
utorak 03.07.2012.
16:16
Izvor: Beta

Junak iz Helsinkija Emir Bekrić smatra da će medalje koje su on i Asmir Kolašinac osvojili na minulom EP biti podstrek i za njihove naslednike koji se bave atletikom u Srbiji. Takođe, izrazio je i žaljenje što još neko od reprezentativaca Srbije nije osvo

ass.org.rs
ass.org.rs

Povezane vesti

Atletičar Emir Bekrić rekao je danas da mu je žao što, pored njega i Asmira Kolašinca, i ostali srpski predstavnici na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Helsinkiju nisu osvojili neku od medalja.

"Žao mi je što smo samo Asmir i ja osvojili medalje, jer smo svi jednaki u srpskom timu, u kojem vlada pozitivna energija. I ostali će praviti ovakve rezultate i iskoristiti svoje trenutke. U finalu sam trčao trku života, to je istorijski trenutak i čast mi je što predstavljao svoju zemlju", rekao je Bekrić.

Bekrić je osvojio srebrnu medalju u trci na 400 metara s preponama.

"Ova medalja je veliki korak napred i podstrek za mlađe generacije. Svi će još jače trenirati i verovati u sebe", dodao je Bekrić.

Njegov trener Mira Stojanović istakla je da je Bekrićeva medalja najveći uspeh u njenoj karijeri.

"Ova medalja je moj život, rekla sam sebi da ćemo uspeti u ovom sportu koji je uvek na marginama. Uvek sam verovala u naše atletičare", istakla je ona.

Bacač kugle Asmir Kolašinac, koji je osvojio treće mesto, kazao je da još ne može da veruje šta se desilo u Helsinkiju.

"U trećoj seriji, kada sam postavio najbolji rezultat, nisam bacao u dresu jer sam zaboravio da skinem majicu, pošto sam žurio da vratim konkurentima koji su me 'prebacili' u drugoj seriji", kazao je Kolašinac.

Trener Kolašinca Nikola Tomasović rekao je da je bacač kugle mnogo toga žrtvovao pošto je mesecima bio odvojen od porodice, jer je trenirao u Jakovu.

"Ovo je vrhunac moje trenerske karijere. Asmir je žrtvovao mnogo toga, mesecima je bio odvojen od porodice, a ko se žrtvuje to se jednog trenutka nagradi i isplati. Bilo je mnogo problema tokom priprema koje smo na kraju prevazišli", rekao je Tomasović.

Ne propustite