Belgija tvrd orah - Šved vodio Ruse do 3-0

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 04.09.2017.
17:46
Izvor: Sportske.net

Košarkaška reprezentacija Rusije upisala je treći vezani trijumf na EuroBasketu ali je do pobede nad Belgijom stigla mnogo teže nego što se očekivalo.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Nakon startnih pobeda nad selekcijama Turske i Srbije reprezentacija Rusije odmerila je snage sa Belgijom, ekipom koja na papiru predstavlja autsajdera u Grupi D.

Rusi su slavili rezultatom 76:67 (19:18, 16:15, 18:14, 23:20) ali se ne može reći da su do pobede došli onako lako kako se to očekivalo.

Belgija je u prvom kvartalu uspevala da održi minimalnu prednost, a sredinom prve četvrtine imala je maksimalnih sedam poena prednosti.

Izabranici Sergeja Bazareviča preuzeli su kontrolnu u nastavku, ali su tek u trećoj četvrtini slomili otpor Belgije i stigli do nešto osetnije prednosti.

To što prednost "Baćuški" nije ni u jednom momentu bila dvocifrena svedoči da se Belgija dobro držala i da meč nije bio nimalo lak za favorizovani sastav.

Ponovo je motor pokretač reprezentacije Rusije bio Aleksej Šved sa 20 poena, 6 skokova i isto toliko asistencija, a pratio ga je Timofej Mozgov sa 12 poena i 3 skoka.

Maksim De Zeuv bio je najefikasniji u poraženom sastavu sa 15 poena i 4 skoka, a dvocifren učinak zabeležili su još Seron (12 pts, 5 sk), Mvema (11 sk, 4 sk) i Tabu (10 pts, 5 as).

Rusija je tako ponovo preuzela prvo mesto na tabeli Grupe D sa skorom 3-0 i već sutra igra protiv Letonije utakmicu u kojoj bi trijumfom verovatno overila plasman u 1/16 finala sa pozicije D1.

Ne propustite