Benfika je šampion Portugala!

Autor: Boban Filipović
nedelja 20.04.2014.
20:49
Izvor: Sportske.net

Na dva kola pre kraja sezone u portugalskom šampionatu, lisabonski 'Orlovi' su pobedom nad Olhanenseom rezultatom 2:0 obezbedili titulu nacionalnog prvaka, 33. u svojoj bogatoj istoriji.

Beta/AP Photo/Armando Franca
Beta/AP Photo/Armando Franca

Povezane vesti

Mučili su se Žezušovi puleni da probiju bedem fenjeraša sve do 57. minuta kada je Lima doveo Benfiku u vođstvo za erupciju oduševljenja na 'La Lušu'.

Isti igrač je samo tri minuta kasnije postigao još jedan gol čime je stavio tačku na ovu utakmicu, i sa nova tri boda 'Orlovi' su i matematički obezbedili titulu prvaka na dva kola pre kraja budući da imaju +7 u odsnosu na prvog pratioca i gradskog rivala, Sporting.

U startnoj postavi nije bilo Srba, Lazar Marković je na poluvremenu ušao umesto Salvija, Filip Đuričić je porveo na terenu poslednjih 15-ak minuta zamenivši Nika Gaitana.

Povređenog Ljubomira Fejse i Miralema Sulejmanija nije bilo u protokolu.

Golove pogledajte OVDE.

Benfiki je ovo bio 11. uzastopni trijumf u prvenstvu, 23. ukupno, uz četiri remija i samo jedan poraz - i to u prvom kolu protiv Maritima u gostima.

'Orlovi' će imati priliku da osvoje duplu krunu ove sezone, jer ih očekuje finale nacionalnog kupa protiv Rio Avea. Do trofeja bi mogli i u Ligi Evrope, gde su stigli do 1/2 finala, gde će na megdan Juventusu.

Podsetimo, Benfika je prošle sezone ostala bez ijednog trofeja iako je igrala finale Lige Evrope, finale portugalskog kupa i bila lider do pred sam kraj domaćeg prvenstva.

Ne propustite