Benfika srušila Juve, Sevilja blizu finala!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 24.04.2014.
22:57
Izvor: Sportske.net

"Orlovi" zasluženo savladali favorita koga greje Tevezov gol nade pred revanš. Andalužani za pet minuta dva puta matirali golmana Valensije i nose ubedljivu prednost na "Mestalju"

Beta/AP Photo/Armando Franca
Beta/AP Photo/Armando Franca

Povezane vesti

Već u 2. minutu "Luš" je eksplodirao, korner za Benfiku, Garaj pored skamenjenog Bonućija matira Bufona, 1:0 za Portugalce.

To je odredilo dalji tok meča. Benfika se povukla, prepustila sredinu Italijanima koji su bili nemoćni. Pokušavao je Tevez solo prodorima, ali je na drugoj strani Lazar Marković pretio u kontrama. Najbolju šansu je propustio Sulejmani posle brze akcije, nije dobro šutirao.

Juve gotovo da nije testirao Artura, u drugom poluvremenu najbolju šansu imao je Pogba, kada je golman domaćih dobro intervenisao. U jednoj situaciji je Lihštajner propustio da uposli Đovinka što bi bilo sigurno izjednačenje. Videlo se da Benfika ostaje bez daha, pa nije bilo neočekivano kada se Tevez majstorski oslobodio čuvara i postigao izjednačujući pogodak. Njegov prvi gol posle pet godina u Evropi.

Ipak, Benfika je stigla do pobede, ponovo odbrana Juventusa greši, sam je Lima koji je zamenio Kardoza, Brazilac nije dao šansu Bufonu, pa će na "Arenu" Portugalci ipak nositi minimalnu prednost.

Golove sa "Luša" možete videti ovde.

U Andaluziji bolja igra Valensije na startu meča, ali ih je Sevilja šokirala za pet minuta. Prvo je Mbia na sjajan način petom načeo goste, mada je bio u ofsajdu. Nedugo zatim, akcija Vitola, Baka je matirao Guaitu, južnoamerička veza je duplirala prednost domaćih.

U nastavku je Valensija pokušavala da smanji prednost rivala, ali je najbolju šansu imao domaćin preko Bake koji je možda propustio priliku da overi plasman u finale. Vargas i Alkaset su na drugoj strani mogli da donesu gol nade za Valensiju, ali je mreža Beta ostala netaknuta.

Na kraju nove prilike za Vargasa, blizu je bila Valensija gola, ali je ostalo 2:0, velika prednost za Sevilju koja je znatno bliža finalu i šansi da osvoji treći trofej u ovom takmičenju.

Golove sa "Pishuana" možete videti ovde.

Benfika - Juventus 2:1
Sevilja - Valensija 2:0

Revanši su u Torinu odnosno Valensiji narednog četvrtka.

Ne propustite