Bilo nekad, sad se pripoveda...

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 08.12.2012.
11:06
Izvor: Sportske.net

Jedna od najbitnijih stranica klupske istorije Crvene zvezde ispisana je pre tačno 21 godine kada su crveno-beli u Tokiju postali nezvanični prvaci sveta savladavši čileanski Kolo Kolo rezutlatom 3:0.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Mečevi kojih će se pravi Zvezdaši još dugo vremena sećati igrani su pre dve decenije i od najzlatnijih vremena gigant srpskog fudbala postao je oronuli klub sa dugom od 48,5 miliona evra.

Ipak, ovde se neće govoriti o svemu što danas muči Crvenu zvezdu jer problema ima mnogo ali samo sećanje na to da su crveno-beli pre 21 godine postali nezvanični prvaci sveta svakom zvezdašu ugreje srce.

Crvena zvezda je pred 60.000 gledalaca, u Tokiju, u okviru Interkontinentalnog kupa, savladala čileanski Kolo Kolo rezultatom 3:0.

Tadašnji šampion Evrope igrao je u sastavu: Milojević, Radinović, Vasiljević, Jugović, Belodedić, Najdoski, Stošić, Ratković, Pančev, Savićević, Mihajlović. Ekipu je sa klupe predvodio Vladica Popović.

Beograđani su u Tokio otišli bez petorice prvotimaca koji su nastupili u finalu Kupa evropskih šampiona a ekipu je napustio i trener Ljupko Petrović ali to nije smetalo crveno-belima da postignu tri pogotka i savladaju Južnoamerikance.

Tako je pre 21 godine Crvena zvezda tituli šampiona Evrope dodala onu rezervisanu za najbolji tim na svetu.

Sada je situacija u Ljutice Bogdana "nešto" lošija ali ostavimo sve one koji navijaju za Crvenu zvezdu da bar danas uživaju u onome što je bilo nadajući se i verujući da će se slavni dani vratiti na "Marakanu".

Ne propustite