Birčević: "Dokazaćemo da smo treći tim u Srbiji!"

Autor: Janko Glavonjić
nedelja 01.06.2014.
16:33
Izvor: Sportske.net

U ponedeljak od 20 časova Radnički dočekuje Mega Vizuru. Ovaj meč je ključan za treće mesto, a Radničkom treba pobeda od 6 poena razlike da bi pretekli svog rivala na tabeli.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Radnički trenutno ima skor 7-5, dok Mega ima 8-4. U prvom meču u Superligi Mega je slavila rezultatom 91:86, pa je Radničkom očito potrebna pobeda od 6 ili više poena razlike kako bi posle 13. kola bili na trećem mestu na tabeli.

Kapiten Birčević smatra da Radnički ima dobru šansu da savlada Megu, prvi put ove sezone, i tako napravi veliki korak ka plasmanu u ABA ligu bez plaćanja specijalne pozivnice.

"Protiv Mege smo izgubili tri puta, ali više nismo imali sreće nego što smo bili nadigrani, od drugih smo doživljavali teže poraze. Time ne umanjujem kvalitet ekipe koju uspešno predvodi trener Milojević. Mega je jako talentovana ekipa koju dopunjuju iskusni Veličković i Varda, evroligaški igrači", rekao je kapiten Radničkog.

Birčević, koji je pre dva kola bio i MVP, pozvao je navijače Radničkog i pomognu timu u ovoj veoma važnoj utakmici.

"Poprililčno smo istrošeni u završnici sezone, sve vreme nas prate neki problemi, pa nam ta emotivna podrška ljudi koji vole Radnički i košarku puno znači - u svakom minutu meča vidimo da ima za koga da se igra. Trebaće nam puno energije da savladamo Mega Vizuru, verujem da će naše "napajanje" biti pune tribine. U tom slučaju, dokazaćemo da smo treći tim Srbije", istakao je Birčević.

Ne propustite