Birčević i Kalinić: ''Nema problema, idemo dalje u nove pobede!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.01.2014.
14:32
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Dan pred novi duel sa Strazburom u Evrokupu, pred novinare su izašli Stefan Birčević i Nikola Kalinić, o čijem sukobu tokom tajm-auta se danima govorilo. Prema njihovim rečima, taj sukob je ostao iza njih, pa su zajedno pozvali navijače da u sredu dođu u

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Opšti je utisak da je Radnički igrama u prva tri kola Evrokupa zaslužio mnogo bolji plasman u svojoj grupi. Nažalost, sva tri meča je izgubio u neizvesnim završnicama, ali sada je došlo vreme i da se eventualno revanširaju, jednom po jednom rivalu.

Prvi koji stiže u Kragujevac je francuski Strazbur, ekipa koja je u prošlom kolu savladala Nikolićeve pulene i kada su u centar pažnje, nažalost zbog sukoba tokom tajm-auta u finišu meča, izbili Nikola Kalinić i Stefan Birčević, koji su, treba i to naglasiti, odlično odigrali tu utakmicu.

Njihov sukob je izazvao veliku pažnju u domaćim medijima, ali pred sutrašnji meč sa Strazburom, i jedan i drugi uveravaju da je to sve bilo u žaru borbe i da su njihovi odnosi sada u najboljem redu.

''Između mene i Kaline je sve u redu, na tom tajm-autu je samo adrenalin pokuljao. Nemamo ništa jedan protiv drugog, sve je u najboljem redu. Naša poruka za pristalice je da takođe misle samo o narednom rivalu, dođu u Jezero i podrže nas onako kako znaju. Uzvratićemo borbom za Evropu'', poručio je Birčević.

I Nikola Kalinić ima slučnu poruku, ističući da je sve dobilo nba značaju, jer se dogodilo u pogrešno vreme i na pogrešnom mestu.

''Odmah posle utakmice smo smirili strasti, baš zato da se ne diže tenzija. Ljudi smo, mladi smo, kad se u nešto uloži puno truda i želje, velika su i očekivanja. A kad se to ne desi, nervoza mora da se ispolji. Idemo dalje, nastavljamo kao do sada. Nema razloga za brigu o ovome, ni u klubu, ni oko njega'', poručio je Kalinić.

Ipak, ono što brine navijače Radničkog je ubedljiv poraz od Olimpije u Ljubljani prošlog vikenda u ABA ligi, ali Kragujevčani veruju da će već u sredu biti na prepoznatljivom nivou.

Utakmica između Radničkog i Strazbura igra se u sredu od 18 časova, cene ulaznica iznose 200 dinara, a meč će imati i humanitarni karakter.

Naime, tokom meča skupljaće se prilozi za lečenje mladog Aleksandra Prijovića, inače redovno prisutnog u hali Jezero, koji boluje od spine bifide, teškog deformiteta kičmenog stuba i od rođenja je vezan za invalidska kolica.


Ne propustite